Місто

У Житомирі за рік встановили більше 350 лічильників на воду та ліквідували 50 підключень до каналізаційних мереж

8 February 2018, 09:18

Водопостачання міста забезпечується КП «Житомирводоканал» міської ради. Загальна протяжність водопровідних мереж міста становить 526 км, з яких 421 км, або 80% перебувають у аварійному стані.

Про це йдеться у звіті про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Житомира за 2017 рік, який опублікований на сайті міської ради.

«Водовідведення та очищення основного обсягу побутових і виробничих стічних вод здійснюється централізованою міською комунальною каналізацією, в роботі якої задіяно 25 КНС. Загальна протяжність каналізаційних мереж становить 255 км, з яких 181 км, або 71% перебувають у аварійному стані. Перекладено 812 м аварійних відрізків водопровідних мереж. Відремонтовано 246 засувок та вентилів різних діаметрів, 94 водорозбірні колонки, 218 водопровідних та 114 каналізаційних колодязів. У 2017 році продовжувалася робота щодо обладнання житлових багатоповерхових будинків вузлами обліку води. Розроблено відповідну проектну документацію на 821 багатоповерховий житловий будинок, влаштовано 266 засобів обліку холодної води. Станом на 01.01.2018 року в житлових будинках всього встановлено 358 лічильників обліку води. Ці роботи будуть продовжені у 2018 році», - йдеться в Програмі.

Проведено реконструкцію каналізаційної насосної станції мулового майданчика на ОСК-2, встановлено нове насосне обладнання, придбано та введено в експлуатацію роторний компресор. Змонтовано нову повітродувну станцію, придбано та введено в експлуатацію трансформаторну підстанцію.

«Проведено заміну насосного обладнання на каналізаційній насосній станції «Бугайченко», збудовано зовнішні мережі електропостачання насосної станції. Проведено реконструкцію каналізаційних насосних станцій «Інститут Хмелярства», «Черняховського 3а» та встановлено нове насосне обладнання. Для забезпечення ефективної роботи КП «Житомирводоканал» щодо надання послуг з водопостачання та водовідведення оновлено основні засоби та обладнання підприємства: за кошти міського бюджету придбано автокран, затвори, вентилі, муфти, за власні кошти підприємства – автомобіль RenauitDokker, мотопомпу. Розроблено геоінформаційну систему мереж водопостачання та водовідведення – електронну карту, на яку нанесені мережі водопостачання та водовідведення, інформація про їх стан, технічні характеристики», - зазначається у звіті про виконання Програми.

Виявлено та ліквідовано 51 самовільних підключень до каналізаційних мереж.

«Для забезпечення централізованого водопостачання смт. Лісове та прилеглих житлових будинків по провулку Атаманів Соколовських виготовлено проектно-кошторисну документацію на «Будівництво водопровідної мережі від пр. Миру до смт. Лісове» та «Будівництво водопровідної насосної станції підкачки для водопровідної мережі від проспекту Миру в м. Житомирі до смт. Лісове». Також, з метою проведення комплексного ремонту інженерних мереж мікрорайону Крошня виготовлено проектно-кошторисну документацію по капітальному ремонту водопровідно-каналізаційних мереж, теплопостачання та гарячого водопостачання», - зазначається у розділі водопостачання та водовідведення.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого фотокореспондент Житомир.info побував на водоканалі та подивився, як «готують» питну воду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода лічильники водопостачання  
Матеріали по темі