Місто

Як виховують дітей у американсько-українському центрі «Бедрик»: індивідуальний підхід та невимушена атмосфера

8 February 2018, 10:23

Як виховати у дитини інтерес до навчання, і як її зацікавити, знають у американсько-українському центрі «Бедрик». Тут день вихованців розписано мало не по хвилинах: заняття з англійської мови, цікава фізика, казко- та пісочна терапія. Усі ці заняття проходять у ігровій формі і це дозволяє ще з наймолодшого віку сформувати інтерес до навчання. У центрі переконані: запорука успішного виховання особистості - це рівні партнерські стосунки між вихователем та дитиною. Саме тому до вихованців центру ставляться як до друзів і намагаються відійти від традиційної для педагогіки моделі поведінки: суб’єкт і об’єкт виховання.

«Ми відходимо від цього зразку, тому що у нас два суб’єкти. У нас в принципі в процесі виховання дитина і вихователь мають обов’язково рівні права. І дитина, розуміючи це, мабуть, виростає гідною людиною. Навіть, коли у нас доволі часто виникають спірні питання, то десь, де дитина, можливо, неправа, ми даємо змогу дитині пояснити мотивацію: чому вона це зробила, чому вона пішла, можливо, неправильним шляхом. І тоді ми бачимо в чому причина. Знаходимо цю причину і долаємо її», - розповідає вихователь Тетяна Антонюк.

У американсько-українському центрі Бедрик до виховання кожної дитини підходять з усією прискіпливістю та враховують найменші дрібниці. Висококваліфіковані педагоги центру стараються з’ясувати якомога більше подробиць виховання дитини в родині, щоб вона почувала себе як вдома. За словами вихователів, саме завдяки цьому їм вдається налагодити товариські стосунки з усіма дітьми.

«У нас анкета, яка складається не тільки з ім’я, прізвища, по-батькові та номерів телефонів. В нас анкета враховує різні дрібниці. Ми дуже детально обговорюємо це із батьками. Я навіть можу сказати в якому приблизно районі живе дитина, я знаю хто її батьки, я знаю особливості виховання в сім’ї», - переконана вихователь Тетяна Антонюк.

Окрім цього, батьки вихованців американсько-українського центру «Бедрик» можуть бути переконані у безпеці своїх дітей: на території ведеться постійне відеоспостереження, а за допомогою смартфону в режимі реального часу, за допомогою спеціального додатку, можна подивитись що відбувається у центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина виховання Бедрик  
Матеріали по темі