Місто

«Житомиргаз» пояснив, як тепер платитимуть мешканці багатоповерхівок, де були встановлені будинкові лічильники

8 February 2018, 14:17

Використання показників будинкових лічильників обліку газу є незаконним. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Житомирської області. Як платитимуть за спожитий газ мешканці багатоповерхівок, у яких були встановлені загальнобудинкові лічильники, і як вимагати проведення перерахунку за минулі періоди – прокоментували у ПАТ «Житомиргаз»

«26 січня ПАТ «Житомиргаз» подав касаційне звернення до Верховного суду відносно постанови від 22 січня. Постанова Апеляційного суду Житомирської області набрала законної сили з моменту її прийняття, є обов’язковою для виконання, але при цьому Апеляційним судом Житомирської області не було вирішено питання щодо самого перерахунку об’ємів природного газу побутовим споживачам. З 1 січня тим побутовим споживачам, яким дотепер проводилося нарахування згідно будинкового лічильника газу, будуть проводитися нарахування по нормах. Ця норма складає 5,4 кубічних метри на прописану людину», - повідомила фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Житомиргаз» Катерина Чумак.

Загальнобудинкові газові лічильники встановлені у 118 багатоповерхівках Житомира

Через них мешканці були змушені більше платити за газ, з вимогою провести перерахунок до ПАТ «Житомиргаз» звернулося декілька десятків споживачів.

«Люди звертаються на Київську, 54 у центр обслуговування клієнтів із заявами про перерахунок обсягів спожитого газу, вже зареєстровано більше 50 таких заяв. Керуючись нормами діючого законодавства України, у ПАТ «Житомиргаз» нема підстав для здійснення перерахунку за минулі періоди, які передували прийняттю постанови 22 січня Апеляційного суду Житомирської області. Простіше кажучи, підстав, щоб провести перерахунок за минулі ПАТ «Житомиргаз» не має. Заяви приймаються, ми розглядаємо їх у будь-якому випадку, і реєструємо», - сказала Катерина Чумак.

Уточнений список: 238 адрес. Будинкові лічильники обліку газу були встановлені за такими адресами (інформація ПАТ «Житомиргаз»):

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чумак газ лічильники  
Матеріали по темі