Події

Чоловік, який стріляв біля АЗС неподалік Житомира, розповів свою версію події

8 February 2018, 16:13

Свою версію конфлікту зі стріляниною, який відбувся 7 лютого неподалік села Зарічани поблизу АЗС, журналістам Житомир.info розповів один із учасників тих подій. Олег Олійник розповів, що він разом з колегою-фермером поїхали на зустріч з підприємцем, аби вирішити фінансовий конфлікт.

«Мені подзвонив керівник нашого господарства Віктор Васильович Коваленко, повідомив, що Марищенко Володимир Аркадійович назначив йому зустріч на заправці ТНК. Ми - фермери. Марищенко не віддав нам урожай, з ним ми заключали усний договір, тому що він категорично відмовлявся підписувати договори на обробіток наших полів. Ми два роки воюємо з цим. Він нас 2 роки грабує. Він зібрав у нас продукції на 1,5 млн. Нам він віддав у межах 500 тис. 200 тис. він включив за посів. Він самовільно вліз на наші поля, за які ми платимо податки. Він (Марищенко, - ред.) подзвонив Коваленку, запропонував через годину зустрітися. Ми приїхали, приїхав він, вийшли, почали розмовляти. Коли я повернув голову, навколо нас вже стояло більше 8 людей, потім ще машина одна під’їхала. Вийшли натовпом і почали нам погрожувати. Після того, як до мене почали застосовувати фізичну силу і Віктора взяли в коло, у мене не залишалося вибору як взяти з машини зброю, офіційно зареєстровану, на яку у нас є документи, я зробив один попереджувальний вистріл вгору, сказав всім негайно відійти від машини, посадив Віктора в автомобіль і ми поїхали», - розповів керівник фермерського господарства «Деонісій» Олег Олійник.

На підтвердження своїх слів він надав відео, зняте на телефон.

7 лютого патрульні поліцейські повідомляли про блискавичне затримання двох невідомих, які вчинили стрілянину біля АЗС, втім, за словами Олега Олійника залишивши місце конфлікту, він разом з Віктором Коваленком самі звернулися до правоохоронців, повідомивши, з яких причин були змушені застосувати зброю.

«Ми під’їхали до наряду поліції, пояснили, що застосували зброю, сказали телефонувати «102». Приїхав наряд поліції, я запропонував під’їхати на заправку, оскільки це було на відстані 200 м, подивимося, чи вони не поїхали. Ми під’їхали, розвернулися, потім подзвонила дружина Віктора, попросила під’їхати, ми поїхали у напрямку Польової, щоб забрати його дружину і повернутися назад. Дорогою нас зупинила поліція, запитали, чи ми такі-то? Ми сказали, що так, це ми дзвонили, ми викликали. Ми поїхали з поліцією на заправку і вже почали відтворювати події. Сам Марищенко, коли приїхала поліція, сказав, що він нікому не погрожував, а ми приїхали і почали стріляти», - сказав Олег Олійник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Олійник АЗС стрілянина  
Матеріали по темі