Суспільство

​У школі Житомирського району діти потерпають від знущань вчителів, батьки ініціюють перевірку

12 February 2018, 18:11

У селі Висока Піч Житомирського району учні не хочуть ходити до школи через знущання вчителів. За словами батьків та учнів, непорозуміння тягнуться з жовтня минулого року, коли вчителька біології задала зробити лабораторну роботу, не надавши для цього ані роз’яснень, ані потрібних для виконання завдання приладів.

«Щодо вчителя біології, то вона теми не пояснює, лабораторні теж. Ми терпіли, але лабораторну з мікроскопами, щоб цибулину роздивитися, то вже можна було зробити. У нас 19 мікроскопів, лупи, все є. Можна було і показати дітям ту цибулину, і діти самі б хотіли подивитись. А так, сказали по інтернету знаходити інформацію», - розповідає мама учениці Високопічської ЗОШ №1 Леся Харитончук.

«Ми її не зробили. Прийшли в школу вона виставила одиниці. Я прийшла додому й кажу мамі, що не зробила лабораторну, бо не знала, як її робити. Я ж не зайду в інтернеті і не спишу, якщо я навіть не знаю, як її робити, нам її ніхто не пояснював. Мама каже: я – завтра в школу і дізнаюсь, що це було. У мене почалась істерика, як вона на мене почала дивитись злобним поглядом, коли прийшли батьки. Батьки запитали, де мікроскопи, чому їх немає в школі, де препарати. Вона сказала, що у нас таких немає. Але як приїхали з райвідділу, то знайшлися і препарати, і мікроскопи. Чому вона раніше просто не з могла цього зробити», - дивується учениця Високопічської ЗОШ №1 Ірина Галіцька.

«Вчителька біології Оксана Леонідівна всіх обзивала і тупими, і дурними», - додає Єлизавета Харитончук.

«Нас обминають стороною, як можна взагалі там вчитись», - зізнається Ірина.

«Особисто я п’ю таблетки, заспокійливе. Я не можу так ходити в школу – істерика», - ділиться Єлизавета.



На підставі цього, кажуть батьки, ініціювали загальні батьківські збори, і, як виявилось, не ладнає з учнями не лише вчителька біології, а й учитель фізкультури.

«Віктор Леонідович у нас веде і захист вітчизни, і фізкультуру. У нас було трудове, він також веде у нас трудове. Ми стояли біля сходинок в майстерню, думали, що він прийде і поведе нас у майстерню у другому корпусі. Ми з Мішою стоїмо, він відкриває двері, підходить і хватає Мішу за капюшон і тягне, ніби, що ви тут стоїте, ідемо в клас!», - каже учень Високопічської ЗОШ №1 Дмитро Назовський.

Батьки й діти намагались вирішити це питання через директора, однак, кажуть, безрезультатно, позаяк ці два вчителі йому приходяться сином та донькою. Разом із тим, і сам директор, розповідають учні, зневажливо ставиться до дітей.

«На уроці фізики, коли сиділи, директор підійшов до мене близько, я не зрозуміла добре матеріал, і він почав казати: тебе взяти за волосся і об стіл взяти, щоб ти хоч щось зрозуміла? Він взяв смикнув мене добре за коси, мені було дуже неприємно. І при цьому він мені погрози давав», - розповідає учениця Високопічської ЗОШ №1 Олена Поляновська.

Щоб вирішити питання, батьки звернулись до райдержадміністрації. Однак відповідати за вчинки вчителів та директора прийшов його заступник.

«Може вчитель зірвався, тим більше, фізичного насильства не було. Можливо вчитель взяв за косенятка, покрутив, але насильства такого не було. Я не була присутня, я не знаю. У нашій школі ніколи не було ніякого насильства, можливо – це просто якісь виробничі стосунки, можливо хтось із вчителів допустив порушення педагогічного такту, можливо толерантності не дотримався. Тому що сьогодні дітки складненькі, непідготовка до уроку, якщо кожного разу повторюється, можливо вчитель і порушив цю вимогливість. Коли на зборах 29 числа я звернулась до батьків і сказала, що ми зробимо все, щоби це ніколи більше не повторилось, давайте ми прийдемо до спільної думки, вони скзали: добре, ми ще побачимо», - говорить заступник директора Високопічської ЗОШ №1 Антоніна Свеста.

Вислухавши усі сторони конфлікту і маючи відповідні звернення та заяви, райдержадміністрація ініціювала перевірку, за результатами якої вже можна буде робити висновки.

«Перевірка буде, ці факти будуть усі перевірені, якщо вони будуть мати підтвердження, відповідно, якісь заходи ми будемо вживати до тих людей, які вчинили такі правопорушення. В тому числі, мабуть, і з залученням правоохоронних органів», - повідомив заступник голови Житомирської РДА Микола Козарчук.

Як повідомляв Житомир.info, голова гуманітарної комісії Житомирської облради розповіла, як її цькували в школі й чому вона не «зламалася».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа Висока піч цькування освіта 
Матеріали по темі