Влада

Влада Житомирської області пропонує громадам узяти на баланс 6 недобудованих газо- та водопроводів або ж їх продадуть

13 February 2018, 14:20

13 лютого перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко зустрівся з керівниками ОТГ та районів, щоби вирішити подальшу долю 6 недобудованих газо- та водопроводів, які перебувають на балансі КП «Дирекція «Чорнобильбуд». Оскільки підприємство знаходиться у стадії ліквідації, це майно необхідно передати громадам.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«Мова йде про 6 об’єктів у Народицькому, Андрушівському, Бердичівському, Хорошівському та Коростенському районах загальною вартістю понад 17 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Сергій Крамаренко, будівництво проводилось за рахунок коштів державного бюджету, відповідно це майно є державною власністю, а обласна рада лише його утримує.

«Половина цих об’єктів готові на 50 %, решта – на 90%. І оскільки підприємство ліквідовується, тому необхідно вирішити, що робити з цими об’єктами. Є два варіанти вирішення цього питання: або громади приймають об’єкти на баланс і самостійно ним розпоряджаються, або обласна рада звертається до Фонду Держмайна України з пропозицією виставити ці об’єкти на продаж. Тому громади мають прийняти принципове рішення – потрібні їм газопроводи та водопроводи чи ні», - підсумував перший заступник голови обласної ради.

Сергій Крамаренко звернувся до представників органів місцевого самоврядування з пропозицією до кінця місяця обговорити ці питання у громадах і надати обласній раді чітку відповідь – братимуть на баланс ці об’єкти незавершеного будівництва чи відмовляються від них.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня Житомирська обласна рада та державне підприємство «СЕТАМ» підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська облрада Крамаренко майно 
Матеріали по темі