Влада

Кабмін дозволив передати майже 17 тис. га лісу заповіднику «Древлянський», який знаходиться на півночі Житомирської області

15 February 2018, 17:13

Уряд надав дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок природному заповіднику «Древлянський».

Відповідне розпорядження прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 14 лютого.

«Зазначені земельні ділянки лісогосподарського призначення, орієнтовною площею 16611,3 гектара, перебувають у постійному користування державного підприємства «Народицьке спеціалізоване лісове господарство», Житомирська область. Документом передбачено подальше вилучення та надання їх у постійне користування зазначеному заповіднику із зміною цільового призначення для збереження та використання національного природного парку», - інформує Урядовий портал.

Довідка: Природний заповідник «Древлянський» знаходиться у північно-східній частині Житомирщини на території Народицького району. Загальна площа заповідника становить 30872,84 га земель державної і комунальної власності. Природний заповідник створений з метою збереження лісових і водно-болотних природних комплексів Українського Полісся. Створені Розсохівське, Народицьке, Мотійківське, Сухарівське природоохоронні науково-дослідні відділення заповідника. Підпорядковується Міністерство екології та природних ресурсів України.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2016 року на території заповідника «Древлянський» в Народицьому районі був виявлений несанкціонований вивіз сміття львівського походження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ заповідник земля ліс Народицький район  
Матеріали по темі