Суспільство

​Великий піст і солодощі: чи можна їсти цукерки під час посту?

19 February 2018, 10:11

Піст – це час духовного очищення людини, філософського осмислення світу і свого місця в ньому. Зазвичай заборонені до вживання яйця, білкові продукти, сім’я. Але що стосовно солодкого?

Пісне харчування хоча і асоціюється з чимось прісним і неїстівним, проте не передбачає обмежень по калорійності. Тому варто не зловживати вуглеводами.

Традиційні білки – курка, сир, риба – автоматично зникають зі столів. Відповідно кількість і якість десертів значно скорочується.

У списку заборонених солодощів – все, у складі яких є продукти тваринного походження. Такі інгредієнти, як яйця, вершкове масло, молоко і всі продукти на його основі, желатин в пісних десертах не використовуються.

Бісквіти, печива, пироги, еклери, мармелад і зефір на желатині, сирна паста і сирники, молочний шоколад виключені з меню людей, що постяться.

Але що з солоденького можна їсти в піст?

Цукор умовно зарахований до пісних продуктів. Тож, гіркий або чорний шоколад, мигдаль у шоколадній глазурі, чорнослив у шоколаді від «Житомирських ласощів» ідеально пасуватиме вірянам у Великий піст.

Крім того, Житомирська кондитерська фабрика випускає серію спеціальних пісних солодощів виключно на основі натуральних какао-продуктів, цукру, патоки та фруктового пюре, борошна, рослинної олії, сиропу та ваніліну.

В асортименті «Житомирських ласощів» представлені вафлі, пралінові та вафельні цукерки, а також цукрове та затяжне печиво.

Більше про пісну продукцію фабрики та новини читайте у наших соціальних мережах.

У ФБ https://www.facebook.com/zhytomirskylasoshchi.

У телеграм каналі @Zhitomirsky_lasoshi.

В Інстаграмі @zhytomirskylasoshchi-insta.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама цукерки  
Матеріали по темі