Влада

У відділі міськради пояснили, чому житомиряни вистоюють довжелезні черги, щоб прописатися

20 February 2018, 13:34

16 лютого у відділі реєстрації місця проживання фізичних осіб управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради на майдані Корольова, 4/2 (будівля між мерією та колишнім рестораном «Смоленськ») людно. Кількаметрова черга від входу і аж до дверей з написом «Заходьте усміхаючись». Ця установа працює з 2016 року замість Богунського і Корольовського паспортних столів. Тут прописуються, виписуються і змінюють адресу реєстрації люди з усього Житомира.

Прийом містян проводять щодня з 10 до 17 години, а в п’ятницю до 13 години. Щоб потрапити сюди, дехто займає чергу з самісінького ранку.

Кореспонденту Житомир.info пощастило дістатися до заповітних дверей через дві години очікування. У приміщенні управління два кабінети і сім працівників, тут справа просувається значно швидше. 15 хвилин – і довідка про прописку на руках. На годиннику 16.53, через 7 хвилин припиняється прийом громадян. До людей виходить працівниця, просить не займати чергу новоприбулих та запевняє тих, хто вже стоїть, що приймуть усіх.

Чому житомиряни змушені вистоювати черги на реєстрацію і чи означає це, що у відділі бракує працівників, Житомир.info поцікавився у начальниці відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб управління реєстру міськради Олени Макогонової.

«Ажіотаж створюють самі люди. Немає проблеми в працівниках, режимі чи електронній системі. У відділі працює 7 співробітників, обслуговування однієї людини не перевищує 15 хвилин. Винятки бувають, коли приходять на реєстрацію цілими сім’ями, для такого гурту потрібна як мінімум година. На дверях нашої установи великими літерами зазначений режим роботи: з 10 до 17 години, крім п’ятниці. Цей час, з якого починає працювати база. Мені самій не зрозуміло, чому люди займають чергу мало не з 6 години ранку і навіть складають списки. Я сама час від часу виходжу до людей, якщо котрийсь з працівників звільнився, збираю документи, щоб черга рухалася швидше. Найбільші черги завжди утворюються вранці та після обіду. Зазвичай через годину-півтори черга «розсмоктується», - прокоментувала начальник відділу.

Зі слів Олени Макогонової, традиційно найбільші черги в установі утворюються по понеділках та п’ятницях, часто їх створюють люди, яким «тільки спитати».

«На вхідних дверях розміщений розклад роботи, у коридорі – стенд із зразками необхідних документів. Є всі необхідна інформація щодо реєстрації. Попри це, люди заходять і перепитують, уточнюють, забираючи час у працівника. Однак відділ працює до останнього відвідувача», - запевняє Олена Макогонова.

Нагадаємо, з 4 квітня 2016 року в Житомирі роботу Корольовського та Богунського паспортних столів виконує управління ведення реєстру територіальної громади, яке здійснює функції у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування. Управління знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реєстр реєстрація прописка черга  
Матеріали по темі