Влада

​Кіоски ТОВ «Смачний світ» знову не отримали дозвіл на цілодобову роботу в Житомирі, хоч і погодилися продавати електронні проїзні

21 February 2018, 11:51

Сім кіосків ТОВ «Смачний світ» знову не отримали дозвіл на цілодобову роботу.

Питання повторно розглядалося на засіданні виконкому Житомирської міської ради 21 лютого за пропозицією департаменту економічного розвитку, бо минуле рішення виконкому не дало однозначної відмови.

Про домовленості з власниками кіосків розповідав член Виконкому Руслан Годований.

«Є домовленість, що «Мережа» і «Смачний світ» будуть безкоштовно продавати наші електроні квитки. ТТУ не несе жодних видатків, люди пішли назустріч і погодилися безкоштовно це робити. А щодо нічної торгівлі, то це мають контролювати відповідні органи. Якщо ми не даємо дозвіл, то нам прийдеться встановлювати окремі кіоски і витрачати на це гроші з міського бюджету», - переконував Руслан Годований.

Йому заперечувала секретар міської ради Наталія Чиж, нагадуючи про попередні відмови підприємцям.

«До нас завтра вернуться підприємці, яким ми відмовляли впродовж тривалого часу, і скажуть: ми теж будемо продавати електронні квитки, дайте дозвіл», - сказала Наталія Чиж.

Член виконкому Віра Гринишина нагадувала, що кіоски вночі продають алкоголь, а не товари першої необхідності, і взагалі пропонувала заборонити всім кіоскам працювати вночі.

Врешті, кожну адресу з додатку до проекту рішення ставили на голосування: за дозвіл семи кіоскам на нічну торгівлю голосували не більше 11 членів виконкому, а для прийняття рішення необхідно мінімум 13 голосів. Коли ж поставили на голосування питання про відмову, то ця пропозиція теж не набрала необхідної кількості голосів: її підтримали лише 10 з 19 присутніх членів виконкому.

Єдиний об’єкт з додатку, якому дозволили цілодобову роботу – новий магазин «АТБ» на вул. Перемоги, 24.

Нагадаємо, на початку лютого 2018 року вісім об’єктів, які хотіли отримати дозвіл на цілодобовий режим роботи в Житомирі, отримали відмову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком нічний режим торгівля  
Матеріали по темі