Місто

Виконком одноголосно підтримав проведення закритого конкурсу по реконструкції одного з символів Житомира

21 February 2018, 13:55

У Житомирі проведуть закритий всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору будівлі водонапірної вежі та розвитку прилеглої території.

Таке рішення одноголосно ухвалили на засіданні міськвиконкому 21 лютого.

«В нашому місті вже на протязі другого року працює німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Працюють вони в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст», Житомир – одне з чотирьох міст, нам повезло приймати участь в цьому проекті. Однією із пропозицій, яку вони нам надали, це здійснити в нашому місті демонстраційний проект. Минулого літа було зроблено відбір одного з проектів», – поінформував директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

За його словами, в будівлі водонапірної вежі планують зробити центр туризму та культури.

Нагадаємо, для реконструйованої Михайлівської робили унікальні чавунні каналізаційні люки із зображенням водонапірної вежі на написом різними мовами «Живи Житомиром».

Як повідомляв Житомир.info, у вересні минулого року жителі міста мали можливість обрати один із трьох проектів для облаштування громадського простору у місті в рамках програми «Інтегрований розвиток міст в Україні»: більшість підтримала створення культурно-туристичного центру в історичній будівлі колишньої водонапірної вежі на вул. Пушкінська, 24. Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця розповідав, що німецька урядова компанія GIZ зобов’язується дати на реалізацію проекту 50 тис. євро, а Житомирська міська рада зобов’язується виділити з міського бюджету не менше 51 тис. євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком водонапірна вежа архітектура конкурс  
Матеріали по темі