Влада

У житомирських медзакладах перевіряли якість страв та стан харчоблоків

23 February 2018, 13:13

Житомирським обласним лабораторним центром МОЗ України протягом 2017 року проводився значний обсяг досліджень з метою з’ясування якості харчування хворих та санітарного стану харчоблоків лікарень.

Про це пише прес-служба лабораторного центру.

«Протягом звітного року фахівцями центру обстежено 31 лікувально-профілактичний заклад, під час цих обстежень відібрано для досліджень 217 зразків харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 182 за бактеріологічними показниками, 92 за радіологічними та взято 2278 бактеріологічних змивів. З усієї кількості зразків що досліджувались 9 (4,1%) не відповідали вимогам нормативної документації за санітарно-хімічними показниками. З усієї кількості взятих змивів виявлено 76 (3,3%) позитивних, що свідчить про незадовільне санітарне утримання приміщень та буфетів-роздаткових», - йдеться у повідомленні.

«Усі відхилення, які були виявлені стосувалися виконання натуральних норм за калорійністю І-ІІІ страв. В чотирьох випадках виявлені не довкладення від 4% до 15%. Такі страви виявлялись в Коростишівській та Андрушівській ЦРЛ. В двох випадках калорійність страв була вища від нормативних значень, а саме в Лугинській ЦРЛ калорійність ІІІ страви вища на 11% та Ружинській ЦРЛ калорійність супу вища на 12%. Позитивні змиви, як показник незадовільного санітарного стану лікарні, виявлялись в Андрушівській, Ружинській, Попільнянській, Лугинській, Хорошівській, Коростенській міській та районній, Коростишівській, Брусилівській, Овруцькій, Словечанській, Народицькій, Пулинській лікарнях, а також в обласному госпіталі ветеранів війни, обласному онкодиспансері та дитячій обласній лікарні», - повідомили у прес-службі лабораторного центру.

За інформацією фахівців, зазначені вище результати досліджень свідчать, що в медичних закладах області харчування хворих в основному організовано на належному рівні. Хоча є проблеми з асортиментом страв та харчових продуктів, що є в лікарнях області для харчування хворих.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області у квітні запрацює нова система контролю якості харчових продуктів – без попередження і з відеофіксацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медзаклади лабораторний центр МОЗ перевірка  
Матеріали по темі