Економіка

Марні витрати та упущену вигоду майже на 1 млн грн виявили житомирські аудитори у Центральній районній аптеці №118

26 February 2018, 12:52

Житомирські аудитори виявили у Центральній районній аптеці № 118 непродуктивних витрат та упущених вигод майже на 1 млн грн.

Про це інформує прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час державного фінансового аудиту діяльності комунального підприємства «Центральна районна аптека № 118» Житомирської районної ради виявили неефективні управлінські рішення, що призвели до непродуктивних та додаткових витрат на суму понад 227 тис. грн. Також вони виявили упущену вигоду і недоотримання доходів на суму понад 737 тис. грн. Аудитом охоплено період з 01.01.2011 по 30.09.2017», - йдеться у повідомленні.

Як з’ясували державні аудитори, через неефективні управлінські дії та рішення керівництва підприємства й органу його управління сума упущених вигод (недоотриманих доходів) становила понад 597 тис. грн. Це сталося через зменшення 2017 року товарообігу з найбільшим замовником виробів медичного призначення – КУ «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради.

«Через відчуження приміщення без урахування вартості капітального ремонту втрачено доходів майже на 100 тис. грн. Також під час аудиту виявлено неефективні управлінські рішення щодо використання коштів на оплату праці, аудиторські послуги, придбання комп’ютерної техніки та лікарських засобів, сплату пені за користування кредитом та через недотримання Порядку обігу наркотичних засобів і відпуску лікарських засобів. Все це призвело до непродуктивних витрат на суму майже 228 тис. грн. За результатами контрольного заходу керівництву підприємства та органу управління надано низку рекомендацій для покращання фінансового стану підприємства та ефективного використання коштів», - зазначили аудитори.

Як повідомляв Житомир.info, відшкодування втрат майже на 2 млн грн забезпечили аудитори Житомирської області у січні 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори перевірка аптека  
Матеріали по темі