Влада

Голова Житомирської ОДА обіцяє 5,3 млн грн на «ідеї та фантазії» сільських кооперативів ​

26 February 2018, 14:09

Сільським кооперативам Житомирської області, які вироблятимуть молоко, вирощуватимуть малину, цибулю, часник та інші сільськогосподарські культури, у 2018 році забезпечена фінансова підтримка щонайменше в 5,3 мільйона гривень.

Про це на прес-конференції за підсумками 2017 року 26 лютого розповів голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Цьогоріч ми плануємо трохи змінити програму фінансової підтримки сільського господарства і в першу чергу направляти кошти на підтримку не лише бізнесу, а людей, фізичних осіб, які живуть на території села, з метою створення кооперативів. Хотілося б, щоб люди відчули цей наш імпульс і почали створювати молочні кооперативи, кооперативи з вирощування малини, цибулі, часнику, - тут може бути багато ідей і фантазій. Ми готові як мінімум допомагати їм саджанцями і насінням, якщо мова йде про садівництво, та придбанні холодильних установок, якщо мова йде про молочні кооперативи. Щоб селяни могли очистити молоко і зберегти його для того, щоб дорожче продати. Сьогодні ми відчуваємо цю потребу, яка є на селі, і в програмі, яка буде прийматися 7 березня на сесії облради, ці зміни ви побачите. Поки ми виділяємо 5,3 млн грн на програму з підтримки сільського господарства, але це не означає, що це остаточна цифра. Якщо будемо бачити, що попит перевищує пропозицію і якщо буде багато цікавих ідей у людей, які готові розвивати бізнес на селі, цю цифру ми будемо збільшувати», - заявив Ігор Гундич.

Він також розповів, що у 2017 році за рахунок фінансової підтримки з обласного бюджету три підприємства Житомирської області захистили статус органічного виробництва і отримали сертифікати органічної продукції, 17 підприємств отримали компенсацію за вирощування льону, ще 44 - за вирощування гречки.

«Як влада ми повинні підтримувати село, і жителі, гадаю, відчувають цю підтримку починаючи від програми «Власний дім» і закінчуючи доїльними апаратами, яких минулого року отримали 300 домогосподарств, де утримують 3 і більше голів худоби», - повідомив голова ОДА.

Нагадаємо, під час річного звіту голова ОДА розповів про свій страх стати «чинушею», презентував «Дерево добрих справ» та розповів про 1,5 мільярда гривень на капітальний і поточний ремонти доріг області.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області здійснюють виробничу діяльність 1103 сільськогосподарських підприємств, з них 586 фермерських господарств та понад 180 тисяч господарств населення.

Пряму трансляцію звіту Гундича за 2017 рік можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: звіт Гундич сільське господарство кооператив  
Матеріали по темі