Влада

​Питання перерахунку виплат військовим пенсіонерам розглядатимуть на сесії Житомирської облради

27 February 2018, 13:37

Зо три десятки колишніх працівників міліції та військовослужбовців, що нині на пенсії, 27 лютого прийшли до обласної влади, вимагаючи розібратися з питанням щодо перерахунку пенсій. Чоловіки бідкаються: куди тільки не звертались, однак замість підвищення пенсійних виплат отримують лишень пусті обіцянки.

«Усі: місцева влада, обласна влада, Верховна Рада це все ігнорують. На сьогоднішній день у мене є рішення адмінсуду перерахувати мені пенсію іще з червня місяця. Дана ухвала суду не виконується. На сьогоднішній день у мене пенсія 2 тисячі гривень, майора у відставці. Звітує наша «кохана» влада, що мінімальна вже 2 тис 428 грн. Я віддав свою молодість на благо України, а на сьогоднішній день я жебрак. У мене квартплата більша, аніж пенсія», - розповідає військовий пенсіонер Володимир Галицький.


Так і не дочекавшись жодного з чиновників, військові пенсіонери, не зволікаючи, чимчикують в кабінет до голови облради, з яким вже мали зустріч щодо пенсійного питання двічі: в грудні 2017 та в січні 2018 року. Тільки-но зайшовши до кабінету, люди починають обурюватися.

«Пройшло півтора місяці, а результату ніякого. Те, що виступає прем’єр-міністр і багато говорить, то все неправда», - вигукує один із мітингувальників.

«Ви на нас наплювали», - додає Володимир Галицький.

«Ви абсолютно неправі, тому що ми збирали президію за вашою ініціативою», - відповідає на нарікання голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Разом із тим голова облради зачитує звернення, яке направили народним обранцям та Кабміну.

«Звернення, яке було прийняте 26 січня 2018 року на Верховну Раду: «Враховуючи широкий суспільний резонанс, пов’язаний з питанням і перерахуванням пенсій, призначених відповідно до закону від 9 квітня про пенсійне забезпечення. Всі вимоги я підписав, і ми відправили його на Верховну Раду. Звернення до Кабінету Міністрів таке ж саме. Було прийнято те саме на президії, де були всі голови фракцій та голови комісій. Відповіді на наше звернення поки немає», - каже Володимир Ширма.

Наостанок, мітингувальники домовилися із Володимиром Ширмою, що питання перерахунку пенсій військовим буде винесено іще й на сесію облради 7 березня, на яку делегують і своїх представників.

Нагадаємо, 17 січня 2018 військові пенсіонери годину блокували рух транспорту на Богунії та у центрі Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2018 року Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсіонер пенсія військовий  
Матеріали по темі