Влада

В Житомирській області збираються затвердити Програму розвитку футболу

2 March 2018, 09:58

Житомирська обласна рада збирається затвердити обласну Програму розвитку футболу на 2018-2021 роки.

Відповідний проект рішення сесії 1 березня опублікований на сайті облради.

«Головним виконавцем та розпорядником коштів, які виділені на виконання заходів Програми, визначити управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів Програми, згідно з додатком 2. Відповідальним виконавцям Програми щорічно до 1 березня звітувати про хід виконання Програми. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з гуманітарних питань», - йдеться у проекті рішення.

На фінансування програми з обласного бюджету планують витратити 18 млн 603 тис. грн: у 2018 році – 4 млн 215 тис. грн; 2019 – 4 млн 561 тис. грн; 2020 – 4 млн 795 тис. грн; 2021 – 5 млн 32 тис. грн. Також планують залучати кошти державного бюджету, районних, міських та бюджетів ОТГ «в межах фінансових ресурсів».

«Футбол у нашій країні – це не просто спортивна гра, а соціальне явище, вкрай необхідне і корисне. Як соціальне явище, футбол відображає стан суспільства. Футбол значною мірою впливає на всі сторони життя людей – їх трудову діяльність, суспільні відносини, сферу споживання, дозвілля, освіту тощо. Водночас, футбол сам зазнає величезного впливу, зумовленого соціальними явищами і умовами суспільного життя. Футбольні матчі виконують соціальну функцію як фактор стабілізації. Це стосується передусім розв’язання проблеми стримання агресії, з якою доводиться мати справу будь-якому суспільству. Із середовища популярних футболістів молодь обирає зразки для наслідування. Рівень благополуччя і класу футбольної команди свідчить про якість управління суспільно важливими процесами на місцях. На вищому спортивному рівні футбольні поєдинки працюють на престиж націй і держав. Все це свідчить про те, що футбол повинен бути одним з основних об'єктів державної політики як фактор виховання молоді і оздоровлення всіх верств населення країни і як фактор зростання міжнародного авторитету України. Вкладаючи гроші у футбол, держава виявляє турботу не тільки про виховання футбольної зміни, а й створює умови для виведення дітей і підлітків з вулиці», - зазначається у програмі.

Для занять футболом в Житомирській області зараз діє 32 стадіони, 257 футбольних полів та52 спортивних майданчика із синтетичним покриттям. У 46 дитячо-юнацьких школах області займається 14907 дітей та підлітків. З них 27 дитячо-юнацьких спортивних шкіл мають відділення футболу, у яких займається 3890 вихованців, що становить 26,12 відсотки загальної кількості вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В дитячо-юнацьких спортивних школах області працює 108 тренерів-викладачів з футболу, з них 50 штатних.

«Стурбованість викликає нинішній стан матеріально-технічної бази футболу в області. Спостерігається тенденція до зменшення, а подекуди відсутність фінансування для утримання футбольних полів, стадіонів,та використання стадіонів не за призначенням. Майже в усіх дитячо-юнацьких спортивних школах області, зокрема де працюють відділення футболу, на низькому рівні залишається фінансове забезпечення навчально-спортивної роботи. Висококваліфіковані фахівці і футболісти переходять в інші сфери діяльності, виїжджають за межі області. Із зміною форм власності на селі незадовільно розвивається сільський футбол. Сільські ради не взяли на себе відповідальність за розвиток цього популярного виду спорту. Вищенаведене дає змогу визначити головну мету та завдання, на розв'язання яких спрямована обласна Програма розвитку футболу на 2018 – 2021 роки», - наголошують розробники програми.


Для досягнення головної мети програми пропонується вирішити такі основні завдання:

об'єднання зусиль щодо розвитку футболу, органів місцевого самоврядування, зацікавлених громадських та приватних організацій, широких верств населення;

розширення соціальної структури футболу в області (розвиток міського, сільського, шкільного, студентського, залучення широких верств населення до клубів уболівальників;

підвищення рейтингу міських і районних команд (участь їх у першості та кубку України серед аматорських команд);

підтримка команд майстрів в області та сприяння їх участі в аматорській, ІІ та І лігах чемпіонату України з футболу та футзалу;

забезпечення участі в чемпіонаті, першості та кубку області команд з кожного району та міста обласного значення;

реконструкція футбольних стадіонів та полів;

будівництвосучасних футбольних майданчиків з синтетичним покриттям.

Як повідомляв Житомир.info, за створення комунального підприємства «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» Житомирської міської ради» депутати проголосували на сесії 16 березня 2016 року. 20 квітня відбулася офіційна презентація команди МФК «Житомир». В лютому 2017 року комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб "Житомир"» перейменували на «Футбольний клуб "Полісся"». 27 грудня минулого року в мер Житомира та голова ОДА представили чергового нового тренера ФК «Полісся» - Олександра Призетка.

Скільки бюджетних коштів вже витратили на реконструкцію центрального стадіону у Житомирі читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна рада футбол програма  
Матеріали по темі