Події

В Житомирській області судитимуть депутата райради та голову сільради за привласнення понад 400 тис. грн бюджетних коштів

2 March 2018, 18:23

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо сільського голови однієї із сільських рад Олевського району та директора місцевого підприємства, який водночас є депутатом районної ради.

Про це 2 березня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«28 лютого 2018 року прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та скеровано до Олевського районного суду Житомирської області для розгляду по суті. Зокрема, сільського голову та його спільника директора-депутата обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів). Крім цього, обох обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ст.191, а саме, сільського голову -за ч.4 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), директора-депутата – за ч.5 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах) КК України», - йдеться у повідомленні.

Санкції зазначених статей передбачають наступні покарання: ч.4 – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; ч. 5 – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

«Під час досудового розслідування установлено, що зловмисники протягом 2015-2016 років шляхом складання та видачі офіційних документів, у яких містилися неправдиві відомості, незаконно заволоділи частиною грошових коштів, призначених для виконання комплексу робіт з капітального ремонту низки об’єктів сільської громади. Унаслідок таких дій, сільський голова вчинив розтрату бюджетних коштів однієї з сільських рад Олевського району на суму понад 300 тис грн, а керівник підприємства, який водночас є депутатом райради, заволодів бюджетними коштами на суму понад 400 тис грн», -

Викрито незаконні оборудки обвинувачених завдяки професійним спільним діям прокуратури області та Головного управління Нацполіції в області, які проводили досудове розслідування.

Довідка прокуратури: санкції зазначених статей передбачають покарання, зокрема, ч.4 -позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, ч. 5 - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією прокуратури області від 1 березня, у Малині директора товариства і посадовця органу місцевого самоврядування підозрюють у привласненні бюджетних коштів на суму майже 340 тис грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Олевський район привласнення коштів  
Матеріали по темі