Економіка

В управлінні соцзахисту Корольовської райради житомирські аудитори виявили порушень майже на мільйон гривень

6 March 2018, 10:06

Аудитори виявили порушень майже на 1 млн грн в управлінні праці та соціального захисту населення Корольовської районної ради м. Житомир.

Про це інформує прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Працівники управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію в управлінні праці та соціального захисту населення Корольовської районної ради м. Житомир за період з 01.01.2014 по 31.10.2017. Під час ревізії виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму 980 тис.грн. Зокрема, встановлено випадки безпідставного призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг особам, які надали недостовірну інформацію про придбання нерухомого майна та транспортних засобів на суму, що перевищує 50 тис. грн, протягом року перед зверненням за призначенням субсидії. Через це незаконно витрачено майже 595 тис. грн. Через недостовірні дані одержувачів субсидій про отримані ними доходи від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та доходи від підприємницької діяльності ці особи безпідставно отримали субсидій на суму понад 338 тис. грн.», - йдеться у повідомленні.

Серед інших порушень: неповернення сум невикористаних субсидій; зайве нарахування адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату газопостачання у період їх відключення від мереж газопостачання; безпідставне надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам-пільговикам, що надали недостовірні дані про отримані доходи. Загальна сума таких порушень становить понад 46 тис. грн.

«Завдяки діям аудиторів забезпечено усунення порушень на 950 тис. грн. За недотримання законодавства з фінансових питань на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. До об’єкта контролю застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства. Про результати ревізії повідомлено прокуратуру Житомирської області та Корольовську районну раду м. Житомир», - зазначили аудитори.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 року за результатами контрольних заходів керівники підприємств, установ, організацій, місцевих органів влади і місцевого самоврядування житомирські аудитори забезпечили відшкодування втрат майже на 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольовська райрада аудитори ревізія  
Матеріали по темі