Влада

На засіданні виконкому знову піднімали питання продажу алкоголю на житомирському Різдвяному ярмарку

7 March 2018, 10:47

Вранці 7 березня розпочалось чергове засідання виконкому Житомирської міської ради. Головуючий заступник мера Сергій Кондратюк привітав жіночу частину виконкому зі святом 8 березня.

Заступник міського голови також представив нових членів виконавчого комітету Світлану Ольшанську та Вікторію Краснопір, які увійшли до складу виконавчого комітету як заступниці Сергія Сухомлина. На засіданні присутні 16 членів виконавчого комітету з 25.

Перед затвердженням порядку денного виконком заслухав організатора Різдвяного ярмарку Олександра Рєвнівцева.

Зокрема, член виконкому Віра Гринишина знову підняла питання торгівлі алкоголем на ярмарку.

«Як так сталось, що організатори не контролювали продаж міцного алкоголю, який реалізовувався без ліцензій та чеків?», - запитала Віра Гринишина.

Організатор ярмарку доповів, що нинішнє законодавство дозволяє лише візуально контролювати продукцію, яка реалізовується. Потрапити до будиночка можна лише у супроводі поліції.

«Я хочу подякувати вам за те, що, зокрема, і завдяки вашій допомозі ми змогли потрапити на цю торгівельну точку. Це був «дурний підробіток» продавчині, а не підприємця. Підприємця я знаю вже дуже давно. Щонайменше, 4 роки. Продавчиня вирішила підзаробити, і навіть невідомо, де вона взяла цей фальсифікат, який вона називала «коньяком». В результаті одразу після виявлення цього порушення торгова точка була закрита аж до кінця Різдвяного ярмарку», - відповів Олександр Рєвнівцев.

Віра Гринишина зауважила, що попри те, що перед проведенням Різдвяного ярмарку багато розмов точилось про культуру споживання алкоголю, проте, за її словами, ця культура була на низькому рівні.

«Ми вчимось і робимо помилки. Однак, завдяки цьому ми розуміємо, які вимоги ми виставлятимемо підприємцям на наступні роки», - додав Олександр Рєвнівцев.

Як повідомляв Житомир.info, на черговому засіданні Житомирського виконкому 6 грудня 2017 року організатори Різдвяного ярмарку обіцяли слідкувати за чистотою та продажем дозволених напоїв.

Член виконкому Віра Гринишина зафіксувала продаж алкоголю на Різдвяному ярмарку в Житомирі. У міськраді сказали, що чекатимуть пояснень від організаторів.

17 січня 2018 року у коментарі Житомир.info організатор житомирського Різдвяного ярмарку Олександр Рєвнівцев розповів, як покарали підприємця за продаж забороненого алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гринишини Кондратюк Рєвнівцев Різдвяний ярмарок алкоголь виконком  
Матеріали по темі