Політика

Народний депутат Борислав Розенблат у Житомирі судиться з Державною фіскальною службою

12 March 2018, 11:12

Борислав Розенблат судиться з Державною фіскальною службою: народний депутат через суд вимагає скасування податкових повідомлень-рішень від 28 квітня 2017 року.

Як вбачається з опублікованих судових документів Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно Борислава Розенблата. В результаті перевірки з питань нарахування та сплати військового збору та податку на доходи, йому були винесені відповідні повідомлення-рішення, які Борислав Розенблат хоче скасувати через суд.

11 травня 2017 року Житомирський окружний адміністративний суд за позовом нардепа відкрив провадження у справі. 23 листопада за клопотанням Державної фіскальної служби суд зупинив провадження до отримання від Генпрокуратури висновку перевірки акту, на підставі якого і були винесені спірні податкові повідомлення.


Скріншот ухвали Житомирського окружного адміністративного суду від 23.11.2017

Однак Розенблат подав апеляційну скаргу на цю ухвалу. Житомирський апеляційний адміністративний суд прийняв скаргу: 6 лютого провів підготовче засідання та призначив розгляд справи на 12 березня.


Скріншот зі списку судових справ, призначених до розгляду у Житомирському апеляційному адміністративному суді

Нагадаємо, в червні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко згадував про податкові акти відносно Борислава Розенблата, називаючи суми у півмільйона доларів або 12 мільйонів гривень.

Сам Розенблат називав несплату податків «гачком».

«Я оскаржую рішення податкової, бо вважаю, що воно незаконне. Але ці звинувачення є тиском на депутата. На сьогодні є багато кримінальних справ з цього питання. Я не хочу стверджувати, що це є питання Луценка, чи інших людей, але це тиск. За цим стоять люди, які хочуть якимось чином зачепити депутатів. Я опинився на гачку ще липні 2016 року, коли ще піднімалось питання хабарів», – розповідав Борислав Розенблат у телеефірі 30 серпня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2017 року суд за клопотанням ГПУ дозволив перевірити статки Розенблата, який задекларував 2 млн доларів готівки. Юристи нардепа вказували на невідповідності в ухвалі Печерського райсуду щодо перевірки декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат суд ДФС податок  
Матеріали по темі