Суспільство

Майже 60% працівників українських компаній мріють про «дитячі кімнати» при офісах

12 March 2018, 13:50

Часом трапляються ситуації, коли дитину нема з ким залишити: канікули, садок/школа на карантині чи захворіла няня. У такі моменти співробітники змушені брати дітей з собою на роботу. Для багатьох такі дні — якщо не катастрофа, то, як мінімум, хаос.

Що співробітники українських компаній та фірм очікують від роботодавця в плані надання умов для перебування дітей в офісі й які з них забезпечуються, HeadHunter Україна дізнався за результатами лютневого опитування 791 респондентів з різних регіонів України.

З'ясувалося, що практика створення сприятливих умов для присутності дітей в офісі досить рідкісна. 94% респондентів зазначили, що в їхніх компаніях таких умов немає, хоча подекуди є дитячі кімнати, аніматор, а також місця для зміни підгузок. Потребу в спеціальних умовах для співробітників з дітьми підтвердили 64% опитаних, а 58% респондентів схвалюють створення «дитячих кімнат» при офісах.

«Більшість висловилася за дитячі кімнати (58%) і/або дитячі садки при офісах (56%). 23% вважають, що роботодавець повинен забезпечувати присутність в офісах няні для дітей. 22% потребують наявності в офісах місць для годування, а 16% – спеціальних місць для зміни підгузок. 14% опитаних хотіли б мати на роботі спеціальні крісла для дітей. 9% зазначають, що було б не погано, якби в офісі був аніматор, який міг би розважити дітей, поки їхні батьки працюють», - інформує hh.ua.

Незважаючи на потребу співробітників у наявності спеціальних умов для присутності дітей в офісі, в більшості українських компаній вони практично не забезпечуються, - констатує кадровий портал. Подекуди є дитячі кімнати, аніматор, а також місця для зміни підгузок і годування. Однак це частіше виняток, ніж правило. Тобто поки що присутність дітей в офісах не настільки комфортна, як це могло б бути. Можливо, з часом ситуація зміниться. Працівники хочуть бачити готовність роботодавця враховувати не тільки робочі обов'язки, а й сімейні обставини, що іноді виникають. І в даному випадку забезпечення комфортних умов для співробітників з дітьми вигідно для обох сторін: працівник може спокійно працювати, знаючи, що дитина доглянута, а роботодавцю не потрібно думати, хто може тимчасово замінити співробітника, поки той вирішує свої сімейні проблеми.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року Житомирська область подала 14 проектів на всеукраїнський конкурс «Міста, дружні до дитини».

Житомир.info за матеріалами HeadHunter Україна

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина офіс дитяча кімната  
Матеріали по темі