Влада

Депутати Верховної Ради перейменували село в Житомирській області

14 March 2018, 10:02

Народні депутати України підтримали постанови про перейменування низки українських сіл у Сумській, Львівській, Житомирській, Полтавській, Черкаській, Івано-Франківській областях, а також на Закарпатті.

Інформація про результати голосування опубліковані на сайті Верховної Ради.

Нардепи перейменували село Дібрівка Брусилівського району Житомирської області на село Дубрівка.

У пояснювальній записці до проекту постанови йдеться, що Житомирська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про перейменування села Дібрівка Брусилівського району Житомирської області на село Дубрівка.

«Згідно з даними офіційного обліку адміністративно-територіальних одиниць України у Брусилівському районі Житомирської області обліковується населений пункт Дібрівка, який входить до складу Брусилівської селищної об’єднаної територіальної громади. У селі Дібрівка проживає понад 90 осіб. Перейменування села Дібрівка ініційовано його мешканцями у зв’язку з необхідністю повернення історичної назви. Крім того, назва «Дубрівка» переважно використовується на місцевому рівні та зазначається у документах жителів села (паспортах, свідоцтвах про народження тощо)», - зазначається в документах

Як повідомляв Житомир.info, 8 вересня 2017 року в парламенті був зареєстрований проект постанови про перейменування села Дібрівка Брусилівського району Житомирської області. Також, питання про перейменування цього села розглядалося 25 травня 2017 року на попередній сесії: його тричі ставили на голосування «за основу та в цілому», але голосів не вистачило.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Верховна Рада село перейменування Брусилівський район  
Матеріали по темі