Влада

У Житомирській області поліція розслідує службове підроблення на капітальному ремонті сільської школи

14 March 2018, 16:18

24 січня 2018 року до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження, відкрите за ч.1 статті 366 КК України (службове підпроблення). За матеріалами слідства, підрядник, який виконував капітальний ремонт Закусилівської ЗОШ Народицького району, не виконав вчасно роботи, крім того, на думку слідчих, мало місце завищення вартості робіт.

Про це йдеться в ухвалі Народицького районного суду від 15 лютого 2018 року, якою слідчим надали доступ до проектно-кошторисної документації, бухгалтерських документів, актів виконаних робіт та інших матеріалів, що стосуються провадження.

18 вересня 2017 року відділ освіти Народицької селищної ради Житомирської області уклав з ТОВ «Аріадна-Полісся» договір на проведення капітального ремонту Закусилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вартість робіт – 1,4 млн гривень. Закупівля проводилась за неконкурентною процедурою – відділ освіти Народицької селищної ради Житомирської області опублікував звіт про укладений договір.

Строк дії договору –з 18 вересня 2017 року по 31 грудня 2017 року. В ухвалі суду вказано, що співробітники управління захисту економіки Національної поліції проводили перевірку об’єкту і встановили, що станом на 16 січня 2018 року роботи на об’єкті не виконані в повному обсязі, але в акти виконаних робіт внесені завідомо неправдиві відомості про їх виконання.


Скріншот ухвали Народицького районного суду від 15.02.2018 року

Компанія-підрядник «засвітилася» також у Вінницькій області: зараз у військовій частині А1119 створена та діє комісія, яка перевіряє факт виконання ТОВ «Аріадна-Полісся» робіт, пов’язаних із будівництвом заглибленого командного пункту на території військової частини.

ТОВ «Аріадна-Полісся» заснована два роки тому – в лютому 2016 року. У компанії за кодами КВЕД вказано 76 напрямків діяльності: від «діяльності страхових агентів і брокерів» до «торгівлі фармацевтичними товарами» та «лізингу інтелектуальної власності». Основний вид діяльності – «будівництво житлових і нежитлових будівель».

Засновник та керівник компанії – Михайло Примаченко, в нього є ще одна компанія – «Фортуна Буд», крім того, він сам зареєстрований як ФОП.

За даними сайту «Zaкупівлі», за 2017 рік ТОВ «Аріадна-Полісся» підписала підряди на будівельні роботи за бюджетні кошти на суму 17,5 мільйонів гривень.


Скріншот з профілю компанії «Аріадна-Полісся» з сайту «Zaкупівлі», зведені дані та ТОП-5 найбільших угод

Інша компанія Михайла Примаченка «Фортуна Буд» заснована менше року тому, але також вже підписала низку договорів з бюджетними установами Житомирської області на приблизно 300 тисяч гривень.

До речі, в ТОВ «Аріадна-Полісся» діє «Антикорупційна програма», затверджена 1 вересня 2016 року, а уповноваженим з протидії корупції у компанії директор призначив сам себе.


Як повідомляв Житомир.info, минулого року ТОВ «Аріадна-Полісся» завершувало реконструкцію спортивного майданчику в Овручі, за який міська рада судилася з київською фірмою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа тендер Народицький район суд  
Матеріали по темі