Влада

Житомирські лісівники купили у фірми дружини екс-губернатора Renault Kadjar за 900 тис. грн

15 March 2018, 10:05

Державне підприємство «Житомирське лісове господарство» 19 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Полісся Моторс Груп» два легкових автомобіля спеціального призначення на загальну суму 1,41 млн грн.

Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на дані системи «ProZorro».

«Фірма поставить лісникам повнопривідний позашляховик Renault Kadjar за 865,8 тис грн. Автомобіль матиме дизельний двигун об’ємом 1,6, передній і задній парктроніки, камеру заднього огляду, систему контролю «сліпих зон», навігаційну систему + мультимедійну систему R-Link2 із сенсорним РК дисплеєм 7″, комбінований салон, круїз-контроль, карту-ключ «Вільні руки», дзеркало заднього виду (день/ніч), двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, датчики дощу і світла. Держпідприємство придбало Renault Kadjar (з двигуном 1,6) у найдорожчій комплектації. На ринку такі автомобілі продають за акційними цінами 837 тис грн. Renault Kadjar у базовій комплектації коштує 619 тис грн», - пише видання.

Крім того, «Полісся Моторс Груп» також поставить житомирським лісникам повнопривідний позашляховик Renault Duster теж у максимальній комплектації за 552,6 тис грн. Такі автомобілі у автосалонах можна придбати за 549 тис грн. Renault Duster у базовій комплектації коштує 370 тис грн.

«На обох аукціонах щодо цих двох автівок єдиним конкурентом «Полісся Моторс Груп» було ТОВ ДП ТОВ «Девелопмент Макс ЛЛС» «Автоінвестстрой-Чернігів», засновником якого є кіпрська компанія «Радолін трейдінг лімітед», пов’язана з нардепом Дмитром Святашем. Під час торгів щодо Renault Kadjar його пропозиція була вищою на 200 грн., щодо Renault Duster – на 400 грн. У обох аукціонах фірми не зменшували ціни», - зазначають «Наші гроші».

Житомирське ТОВ «Полісся Моторс Груп» записане на Катерину Машковську та Світлану Присяжнюк, керівник Тетяна Степуренко.

Катерина Машковська – дружина Сергія Машковського, який з липня 2014 року по вересень 2016 року був головою Житомирської облдержадміністрації. У своїй декларації після звільнення Машковський вказував, що дружина є бенефіціарним власником шести фірм: ТОВ «Полісся Моторс Груп», ТОВ «Альфа моторс груп», ТОВ «Техносервіс орексім», ТОВ «Форвард класік», ТОВ «Форвард транс груп», ТОВ «Полісся авто».

«Наші гроші» зазначають, що з 2010 по 2013 рр. Машковський сам був власником «Полісся Моторс Груп» і очолював підприємство. Згідно з даними системи «ProZorro», у 2016-2017 рр. «Полісся Моторс Груп» виграло тендерів на загальну суму 17,07 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, в липні минулого року управління Служби безпеки України в Житомирській області за 994 тисячі гривень придбало у місцевого автосалону вантажний автомобіль Toyota.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер лісгосп Рено Машковський  
Матеріали по темі