Місто

Мер Житомира проінспектував будівництво нового корпусу гімназії №3: готовність – майже 70%

15 March 2018, 15:37

15 березня темпи будівництва корпусу міської гімназії № 3 перевірив міський голова Сергій Сухомлин разом з комісією, у складі якої були головний архітектор Житомира Юрій Безбородов, радник міського голови Олександр Черняхович, підрядник, проектувальники, представники різних управлінь міської ради.

Упродовж години вони оглядали приміщення на трьох поверхах нової будівлі, вказуючи на недопрацювання і обговорюючи, як вирішити певні проблеми.


«Я хочу подякувати підряднику, який частину робіт виконував навіть тоді, коли не було фінансування, коли тільки приймався бюджет. Роботи не зупинялися взимку, робота триває і по суботах. Це все для того, щоб здати об’єкт вчасно, термін цілком зрозумілий – це 1 вересня 2018 року. Навіть в плані сьогоднішньої робочої зустрічі на цьому об’єкті багато речей треба буде переробити. Ми хочемо, щоб ця школа була дійсно взірцем для інших шкіл та інших соціальних об’єктів, які ми починаємо реконструювати або будувати в місті. Не обов’язково багато грошей витрачати на підшивку стелі – можна просто дизайнерським рішенням зробити гарно і при цьому зекономити бюджетні гроші. Може проектанти й правильно запроектували ті ж самі санвузли і умивальники, але з логіки дітей треба зараз буде їх трохи перенести і збільшити ці площі. Це робочий процес. У нас кожного тижня відбуваються наради по цьому об’єкту. Для нас він один з пріоритетних на цей рік», - сказав міський голова.

Також він нагадав про вартість будівництва нового корпусу.

«На цей момент витрачено близько 30 млн грн. Спочатку, коли ми планували просто провести реконструкцію старого корпусу (який фактично був демонтований), то була загальна сума близько 30 млн грн. Але ми подивилися, що в центрі міста школи переповнені, діти займаються у дві зміни. Тож ми збільшили кількість класів і кількість учнів на 420 місць. Фактично, це ще одна нова школа будується у центрі Житомира з великим спортзалом, великою їдальнею. Відповідно й грошей буде витрачено значно більше. Цього року ми запланували з міського бюджету 10 млн грн. Також очікуємо від ДФРР більше 20 млн грн. Цього має вистачити на закінчення об’єкту і до 1 вересня ввести його в експлуатацію. Процент готовності - близько 70%. Всі комунікації заведені, школа вже підключена до системи централізованого опалення. Ще доволі великий об’єм роботи пов'язаний з благоустроєм шкільного подвір’я», - сказав Сергій Сухомлин.

Він зауважив, що поряд зі школою передбачене будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, баскетбольного майданчика, а сама школа має бути абсолютно безбар’єрною і максимально зручною для маломобільних груп населення.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info проводили розслідування та з’ясували, що реконструкцію гімназії №3 проводять без тендеру. За 2016-2017 роки на ремонтні роботи виділили близько 69 мільйонів гривень, більша частина – державні кошти, з бюджету регіонального розвитку. Всі гроші за двома договорами підряду отримала одна компанія – ТОВ «Зодчество ЛТД».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського (колишня Котовського), будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. При цьому житомирська влада заповзялася до 1 вересня відновити навчання в дві зміни у закладі. Разом із тим заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу.

У Житомирі сучасне приміщення школи будується вперше за 25 років. Загальна вартість реконструкції будівліу 2016 році становила понад 35 млн 102 тис грн.

6 квітня 2017 року в Житомирі презентували проект будівництва корпусу і розповіли про основні переваги, які матиме будівля

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин гімназія новий корпус будівництво  
Матеріали по темі