Влада

Служба автодоріг у Житомирській області розповіла, на які ремонти вистачить коштів цього року

16 March 2018, 15:05

За які автодороги несе відповідальність Служба автомобільних доріг в Житомирській області після «транспортної децентралізації», скільки коштів виділено на їх утримання та ремонт та які дороги ремонтуватимуть в першу чергу - про це під час прес-конференції 16 березня розповів начальник САД в регіоні Геннадій Савченко.

«В 2017 році 31 грудня була передана мережа доріг місцевого значення 6983 км на утримання до обласної адміністрації, на баланс. На сьогодні в минулому році там була створена структура, яка буде займатись обслуговуванням, ремонтом, будівництвом та капітальними ремонтами цих 6983 кілометрів доріг в області. Що залишилось на відповідальності Служби автомобільних доріг: 1606,8 кілометрів. До цих кілометрів увійшли: міжнародні - 613,4 кілометри, національні - 191 кілометр, регіональні - 282 кілометри і територіальні - 520,3 кілометри», - розповів Геннадій Савченко.


За словами начальника Служби на ремонт, утримання та обслуговування цих доріг виділено дуже незначні кошти.

«На 2018 рік у нас заплановано 596 млн 891 тис грн. Будівництво та реконструкція 58 млн - це капітальний ремонт дороги Р-49, який ми почали в 2017 році, і в цьому році ми його закінчуємо. Наступне - будівництво, реконструкція, виготовлення кошторисної документації на 5 млн 822 тисячі гривень. Поточний середній ремонт - 77 млн 469 тисяч грн та експлуатаційне утримання десь 130 мільйонів. Я хочу вам сказати, що це небагато для тієї мережі, яка є, і враховуючи її стан», - сказав начальник САД.

Він також розповів, на що вистачить коштів, які будуть в розпорядженні дорожників, та які ділянках доріг будуть проводитись першочергові роботи.

«Постанова, та, що є у нас, з чого складається та сума в 596 млн: 297 млн 517 тисяч піде на поточний середній ремонт дороги «Житомир-Чернівці» Н03. По М21 - там велике питання між Бердичевом та Житомиром. Буде ремонтуватись ділянка дороги. Але невелика. Там всього-на-всього 56 мільйонів, тобто, приблизно 5 кілометрів. Більше коштів в нас немає», - сказав Геннадій Савченко.

Окрім цього, Служба автомобільних доріг може отримати гроші від Житомирської ОДА для ремонту доріг.

«Була домовленість з адміністрацією ті «митні кошти», які в минулому році були не освоєні, а це 116 мільйонів, спрямувати на М21 в Овруцькому районі та в Коростенському районі. Це митні ворота області, це митні вантажі, це дуже важливо. Я розмовляв із губернатором, і, в принципі, ми дійшли до домовленості, що вони нам ці кошти будуть виділяти на цю дорогу. Це ВиступовичіЮ і в Коростеньскому районі там теж буде ділянка дороги», - розповів Геннадій Савченко.

Як повідомляв Житомир.info, дорожники Житомирської області відмовлялись працювати, поки їм не виплатять зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД Служба автодоріг дорога  
Матеріали по темі