Влада

У Житомирській області розшукали юнака і дівчину, які залишили домівку через справи «сердечні»

19 March 2018, 12:31

Поліцейські допомогли встановити місцеперебування 13-річної дівчини з Малинського району та 17-річного юнака зі Звягельщини Житомирської області, рідні яких 16 березня звернулися до правоохоронців із заявами про безвісне зникнення дітей.

Про це 19 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері 16 березня до Малинського відділення поліції звернувся житель району із повідомленням про те, що додому не повернулася його неповнолітня племінниця. Зі слів чоловіка правоохоронці з’ясували, що 13-річна дівчина тимчасово знаходиться під опікою родичів, поки мати перебуває на заробітках в іншому районі області. Відтак у п’ятницю вранці, як завжди, слідуючи із села до навчального закладу шкільним автобусом, дівчина повідомила своїм однокласникам про зміну маршруту. Мовляв, вона запланувала поїздку до бабусі у с. Чоповичі Малинського району. Після того школярка вийшла з автобусу у найближчому селі по дорозі. Ні до школи, ні до бабусі, ані додому того дня дівчина не з’явилася. Тож родичі разом з матір’ю, яка приїхала одразу ж після тривожного повідомлення, вирішили звернутися за допомогою поліці», - повідомив відділ комунікації.

Зі слів керівника підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталії Гончарук, у розмові з рідними зниклої стало відомо, що напередодні зникнення дорослі намагалися вплинути на стосунки дівчини-підлітка та її залицяльника. Однак парубка під час перевірки виявили вдома і, де знаходилася зникла, він не знав. Відтак поліція провела необхідні заходи, орієнтовані на розшук юної втікачки, і встановили, що вона могла виїхати за межі Житомирської області.

«Уже наступного дня дівчина сама вийшла на зв'язок з рідними, повідомила, що знаходиться на вокзалі у Києві і попросилася додому. Доставили її до місця проживання і передали матері працівники житомирської поліції. Водночас правоохоронці звернули увагу дорослої жінки на необхідність уважніше ставитися до виконання батьківських обов’язків щодо виховання неповнолітньої доньки та зважати на її підлітковий вік та пов’язані з ним питання. Дівчині ж роз’яснили можливі наслідки подібної поведінки», - інформує поліція.

Ще одного 17-річного жителя Новоград-Волинського району повернули додому 19 березня після його мандрівки до дівчини у Дніпропетровську область. Три дні тому хлопець вийшов із дому поповнити рахунок мобільника і назад не повернувся. Про це до поліції і заявив схвильований батько.

Як стало відомо правоохоронцям, до недавнього часу парубок навчався на Дніпропетровщині, однак з нового року його було відраховано з числа студентів.

Перевіряючи інформацію про можливе місце перебування зниклого, було встановлено, що парубок таки дійсно таємно поїхав на далеке побачення. Нині молодика благополучно повернули додому.

Як повідомляв Житомир.info, за першу декаду січня 2018 року працівники підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини повернули додому понад десяток дітей і юнаків. В лютому 2018 року поліція розшукала на вокзалі 15-річного Вадима Фалєєва з Черняхівського району, 25-річну Богдану Лагодич, яку рідні розшукували місяць. Крім того, 20 лютого знайшовся 16-річний житель Житомирського району Ігор Панчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зникнення втеча  
Матеріали по темі