Влада

У жителя Житомирської області, який заборгував аліменти на 3 дітей, арештували металобрухт

19 March 2018, 16:28

У жителя Житомирської області, який заборгував трьом дітям аліменти, було описано й арештовано металобрухт.

Про це інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області 19 березня.

«Внаслідок вжиття передбачених законом заходів за останні три тижні працівники Бердичівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області досягли непоганих результатів у цьому напрямку. Так, у неплатника, який заборгував аж трьом дітям аліменти, було описано й арештовано металобрухт, кошти від реалізації якого пішли на часткове погашення боргу. На чотирьох боржників державні виконавці склали протоколи – і вже за лічені дні неплатники розрахувалися з боргами. Ще в одного горе-батька не виявилося майна, на яке можна було б звернути стягнення. Державні виконавці склали протокол за ст. 183-1 КУпАП. Тож доведеться боржнику прибирати вулиці чи виконувати іншу суспільно корисну роботу, яку після відповідного рішення суду визначить йому територіальна громада. А щоб інші боржники зі сплати аліментів не сумнівалися в тому, що їм спуску не буде, державні виконавці проводять широку роз'яснювальну роботу серед населення. Днями працівники Бердичівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби виїздили до сіл Малосілка, Мирославка, Скраглівка, де розповсюджували друковані матеріали з інформацією про законодавчі зміни у сфері виконавчих дій та які тепер можливості мають органи державної виконавчої служби для боротьби зі злісними неплатниками аліментів», - повідомили в головному управлінні юстиції.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, після усного попередження житомирянин, який заборгував більше 160 тис. грн аліментів майже за три роки, сплатив суму в повному обсязі.

У Житомирській області за неповних два тижня березня 2018 року кількість проваджень про стягнення аліментів у Житомирській області зменшилась на 455.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція металобрухт аліменти  
Матеріали по темі