Влада

Житомирська міськрада збирається створити Пластовий молодіжний центр і поки – без фінансування

20 March 2018, 14:11

Влада Житомира має намір створити Пластовий молодіжний центр та затвердити склад експертної ради при ньому.

Проект рішення сесії «Про утворення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради» 16 березня опублікували на сайті мерії.

У Положенні йдеться, що Пластовий молодіжний центр Житомирської міської ради - це установа, що утворюється для вирішення питань соціального становлення та розвитку молоді. Засновником Центру є Житомирська міська рада, уповноваженим органом управління - управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

Головною метою діяльності центру має стати забезпечення створення сприятливих умов для розвитку пластового (скаутського) руху, проведення патріотичних, спортивних, краєзнавчих, туристських заходів, волонтерських акцій з учнівською та студентською молоддю.

До складу експертної ради мають увійти 5 осіб: начальник управління, у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської міської ради (Ірина Ковальчук, ред.), керівник відокремленого підрозділу молодіжної організації «ПЛАСТ – Національна скаутська організація України» у місті Житомир «Станиця Житомир» та три члени відокремленого підрозділу «Станиця Житомир». Експертна рад має контролювати діяльність молодіжного центру, в тому числі використання майна і коштів центру, діяльність його директора, забезпечення її прозорості, правомірності, законності, доцільності, готувати пропозиції до плану роботи молодіжного центру та контролювати його виконання.

Начальник управління, у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук у коментарі Житомир.info розповіла, що пластові центри вже створені у Рівному, Тернополі, Івано-Франківську, створюються у Києві та Вінниці. Вони покликані поєднувати розвиток і патріотичне виховання молоді, а, створені спільно з владою, можуть претендувати на фінансування Національної скаутської організації України.

«Коли такі установи зафіксовані не як громадські організації, а саме як центри, вони можут залучати більшу кількість дітей. Минулого року ми досить щільно контактували з молоддю, батьками, і дуже багато людей цікавляться скаутською діяльністю саме в Житомирі, тому що вона передбачає залучення дітей від 6 до 16 років різними формами роботи. Зараз наші пластуни тісняться на кількох квадратних метрах в невеликому будинку на Малій Бердичівській. Поки ми коштів не просимо, бо є питання з тим самим приміщенням. Поки реєструємо цей Центр офіційно, затверджуємо його положення на комісіях, на сесії для того, щоб подавати якісь речі на донорську підтримку. Плюс, у нас є лист від ПЛАСТу, який говорить про те, що вони готові до співфінансування діяльності цього Центру. Наприклад, міська рада фінансує три адміністративні одиниці в цьому центрі: директор, бухгалтер і завгосп, наприклад, а самі лектори і викладачі будуть оплачуватися за рахунок всеукраїнського ПЛАСТу. Скільки це буде коштувати для бюджету міста, зараз важко сказати, поки ми можемо порахувати тільки людей, плюс якісь витрати на утримання приміщення. Єдине, що ми хочемо передбачити - щоб приміщення було гарним і просторим, і щоб батьки не боялися приводити туди своїх дітей», - розповіла Ірина Ковальчук.

За її словами, експертна рада, яку вона голова очолити, теж працюватиме на громадських засадах, тобто, її члени не отримуватимуть зарплатні.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 року житомирські пластуни взяли участь у відкритті скверу та пам’ятника Олегу Ольжичу, а 5 січня 2018 року вдев’яте принесли в міськраду Вифлеємській вогонь миру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пласт скаут Ірина Ковальчук Пластовий центр  
Матеріали по темі