Місто

Житомиряни випустили в небо різнокольорові кульки, щоб привернути увагу до проблем «сонячних» дітей

21 March 2018, 16:35

«Ми різні, але ми рівні» під таким гаслом 21 березня у Житомирі відбувся флешмоб, присвячений сонячним дітям. У Міжнародний День людини з синдромом Дауна на вулиці Михайлівській відбулася акція, у якій взяли участь діти різного віку, їхні батьки, волонтери та представники влади.

Всі разом вони загадали бажання і випустили в небо декілька десятків яскравих повітряних куль. Житомиряни охоче розглядали фотографії родин, які виховують дітей із синдромом Дауна, представлені на виставці, та купували кольорові шкарпетки, щоб підтримати акцію Lots Of Socks.

«Суть акції полягає в тому, щоб у цей сонячний день, коли відзначається всесвітній день людей з синдромом Дауна, відчути себе людиною не такою як всі. Ти одягаєш яскраву річ, переважно шкарпетки, йдеш вулицею і на тебе з подивом дивляться оточуючі. Так відчувають себе люди, які трішечки відрізняються від звичайних людей. Сьогодні ми всі у кольорових шкарпетках, що показати, що ми підтримуємо цих дітей, вони не одні у своїх потребах і щоб відчути ці дивні погляди, які кожного дня мусять відчувати ці діти», - говорить начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук

«Дуже приємно, що у Житомирі люди відчули і знають, що є люди з синдромом Дауна, яким потрібна підтримка, яким потрібна допомога. Завдяки кольоровому флешмобу зі шкарпетками дійсно такий був ажіотаж, всі хотіли долучитися , щоб підтримати наших дітей, щоб вони мали змогу приходити в центр «Пролісок», навчатися, щоб вони могли радіти. Дуже багато друзів у нас з’явилося, які пропонують свою допомогу. Я дуже вдячна житомирянам, що долучилися і нас підтримуєте», - говорить голова ГО «ЖОГО «Діти сонця» Сніжана Кісішвілі

«Головне - показати житомирянам, що ці діти є. Іноді їм важко вийти на вулицю, важко навчатися в школі чи дитячому садочку. Треба більше уваги їм приділяти. Сьогодні цей захід - це ще один спосіб привернути до них увагу», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Долучитися до акції і підтримати дітей можна за адресою:

М. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 4

Телефони: 093-022-71-32, 097-682-13-55 Сніжана Кісішвілі

Фейсбук: https://www.facebook.com/disozt/

Пошта: kisisvilipaola@gmail.com

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня члени Житомирського виконкому отримали благодійні кольорові шкарпетки з рук мера Сергія Сухомлина, а багато хто прийшов у шкарпетках, куплених раніше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти Сонця флешмоб Ковальчук Сухомлин Михайлівська  
Матеріали по темі