Політика

Фонд родини Розенблат здобув низку нагород на конкурсах «Благодійна Житомирщина» та «Благодійна Україна»

23 March 2018, 18:06

Кращих благодійників області відзначили у Домі української культури 23 березня, де підбили підсумки регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина – 2017».

«Хочу дуже подякувати за таку високу оцінку нашої роботи. Ми багато років просто займаємося своєю справою і лишаємося небайдужими до гострих проблем житомирян. Ми просто робимо свою роботу, допомагаємо людям, які потребують допомоги», - зазначила заступниця Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.


У залежності від напрямків діяльності благодійників та меценатів відзначали у різних номінаціях. Фонд родини Розенблат став кращим у номінації «Благодійність в освіті та культурі завдяки успішному впровадженню низки соціальних проектів. Також спів засновниця фонду Олена Розенблат стала лауреатом у номінації «Громадянська благодійність .

«Я хочу сказати. що маю честь бути тут. Благодійництво і подяка благодійництву має займати особливе місце у нашому житті. Дуже світло, коли знаходяться люди, які у такі складні часи не замикаються виключно на проблемах особистих, є люди, які відкрили своє серце і дарують тепло благодійництва широкому колу людей», - сказала співзасновниця Фонду родини Розенблат Жанна Розенблат.

Протягом 2017 року на впровадження благодійної програми «Хто, як не ми?» Фонд родини Розенблат витративмайже 3 млн. 300 тис. грн. Фонд не збирає пожертви, а фінансує всі проекти виключно за кошти своєїродини, і впродовж 3 років витратив на різні проекти понад 15 млн.грн.

«Ця нагорода для нас дуже важлива, дуже приємна. І я хочу сказати, що благодійність - це дар. Якщо кожна людина в Україні буде робити якусь невеличку але дуже добру справу, то наша країна і весь світ стануть добрішими і жити стане легше. Творіть добро, несіть його в світ і все обов’язково повернеться сторицею», - сказала волонтерка Фонду родини Розенблат Людмила Альтовська.

Співзасновницю фонду Олену Розенблат відзначили і на загальнодержавному рівні. Вона здобула третє місце у номінації «Меценат року» національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017»

Довідка: У 2017 році Фонд Родини Розенблат організував та провів конкурс дитячої поезії «Моя рідна Українська мова», за результатами якого було видано та презентовано збірку «Музика наших сердець». Також фонд надав підтримку екологічному проекту, який реалізовується на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка, учасниками проекту є вчителі, викладачі та студенти Житомирської області. Фонд організовує екскурсії для учнів міста та області з метою набуття нових знань. Серед реалізованих проектів - проведення конкурсу «Юний винахідник» та нагородження його переможців. З нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики у Музеї космонавтики проведено конкурс «Яка прекрасна наша планета» та відзначено кращих його учасників.

Засновник Фонду, Борислав Розенблат влаштував та повністю оплатив лікування в Ізраїлі пораненого в АТО житомирського військового Дмитра Перцева. Переліт, проживання та операція коштували понад$30 тис.

Спільно з БФ «Фармварта» Фонд передав безкоштовних ліків на 22 мільйони 800 тисяч гривень. Ліки були передані в міські та обласні лікарні. Пацієнти отримували їх безкоштовно, прямо в лікарні за приписом лікарів. Це ліки для онкохворих, антибіотики, імуностимулюючі, противірусні, дитячі препарати, ліки для породіль, від застуди та інші. За рік понад 100 тисяч людей отримали безкоштовні ліки, з-поміж них були дороговартісні препарати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благодійність Розенблат фонд 
Матеріали по темі