Влада

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендуватиме Уряду виділити гроші на злітну смугу аеропорту «Житомир»

23 March 2018, 19:07

Парламентський Комітет з питань бюджету рекомендуватиме Уряду виділити гроші з держбюджету на реконструкцію злітної смуги житомирського аеропорту – таке рішення народні депутати ухвалили на виїзному засіданні комітету в Житомирі 23 березня. Мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму виступі повідомив, що реконструкція злітної смуги дозволить приймати літаки із великою кількістю пасажирів на борту.

«Я дивився статистику: тільки за два місяці цього року зростання авіаперевезень в Україні – на 19,5%. Вчора я був у Львові: більше мільйона пасажирів перевіз львівський аеропорт в минулому році. Я також хочу висловити подяку міністру транспорту, який був у нас в аеропорту, бачив готовність цього обєкту до експлуатації. Він повністю підтримує цей проект. Є державна програма прийнята, якщо я не помиляюсь, в 2012 році про розвиток інфраструктури аеропортів України до 2022 року. По цій програмі в минулому році місто Вінниця отримало 230 мільйонів гривень на розвиток свого комунального аеропорту, місто Одеса отримало 500 мільйонів гривень. Ми спілкувались із міністром: там ще є залишок по цій програмі коштів для того, щоб запустити повністю аеропорт (в Житомирі). Щоб зробити його сучасним, нам потрібна реконструкція злітно-посадкової смуги, всі інші роботи вже завершені. Ціна питання приблизно 230 мільйонів гривень. Проект у нас готовий повністю. Професійна компанія робила цей проект. Паралельно ми ще спілкувались із інжиніринговою компанією стосовно розміщення тут, в Житомирі, станції по обслуговуванню літаків Boeing та Airbus. В Україні немає зараз жодної станції технічного обслуговування цих літаків. Прохання – підтримати цей проект», - звернувся до народних депутатів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Підтримку проекту реконструкції висловили також і посадовці Міністерства інфраструктури, які взяли участь у виїзному засіданні.

«Я хотів подякувати міській владі за їхнє наполегливе ставлення до підтримки того аеропорту, який сьогодні є тут. Однак, ми маємо розуміти, що його треба розвивати і потрібно шукати інвестора. Сьогодні в цій програмі немає ні міста Житомира, ні міста Тернопіль. Тут треба шукати кошти, щоб ця програма стала реальністю. І вихід є в налагодженні державно-приватного партнерства. Оскільки потенційні можливості аеропорту Житомир є дуже оптимістичними з точки зору того, що правильно сказав міський голова: в усіх країнах лоукостери будуть обов’язково базуватись не в основних центральних аеропортах, а в аеропортах на відстані близько 100-150 км від основних населених пунктів», - зауважив державний секретар Міністерства інфраструктури України Андрій Галущак.

Врешті після обговорень депутати вирішили підтримати житомирський проект та направити відповідні рекомендації у Кабінет міністрів України.

«У наданих та представлених вами матеріалах, а також в обговоренні наведено ключові питання, які потребують вирішення на центральному рівні: в парламенті, Урядом та виконавчими органами. Пропонується підтримати та направити відповідні рекомендації в Уряд», - підсумував голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Павелко.

Оглядини народним депутатам майбутнього Центру реабілітації АТОшників під Житомиром та стадіону «Полісся» дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, в серпні минулого року депутати міської ради вирішили прийняти у комунальну власність міста злітну смугу житомирського аеропорту, тоді ж мер говорив, що восени має відбутися виїзне засідання бюджетного комітету Верховної Ради щодо фінансової підтримки аеропорту в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аеропорт ВР нардеп Павелко Сухомлин  
Матеріали по темі