Місто

Учасники АТО та мер Житомира обговорювали перспектива будівництва багатоповерхівки на Маликова

24 March 2018, 14:29

Одне із перших питань, яке розглянули на чергових загальних зборах ГО «Атошник» 24 березня – перспектива будівництва багатоповерхівки на Маликова у Житомирі.

«На минулій сесії було прийнято рішення про виготовлення проектної документації двох земельних ділянок, які готуються на аукціон. Ці земельні ділянки знаходяться в районі Маликова - Сурина гора, 0,45 га і 0,78 га. Ми, в свою чергу, запропонували менший варіант 0,45 га, щоб отримати на ЖБК за такою ж самою програмою, як ми будуємо на Шелушкова, 59 (вул.Князів Острозьких, 59 – ред.)», - каже голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.


Мер Житомира зауважив, що одноосібно обіцяти вирішити це питання він не може, бо таке рішення має підтримати більшість депутатського корпусу.

«Не можу сказати, що просто зараз на вулиці Маликова віддаємо цю земельну ділянку під цей кооператив, адже це (має бути) рішення сесії. Але я ще не пам’ятаю ні одного рішення міської ради, коли б депутати відмовили учасникам АТО», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Готовність передачі цих ділянок або на аукціон, або на кооператив приблизно на липень місяць, тому що зараз готується проектна документація, яка має пройти кілька сесій», - додає голова ГО «Атошник».

Називати конкретну кількість квартир, які можуть дістатися учасникам АТО та їхнім сім’ям у новому будинку ЖБК «Атошник», Віктор Камлук не береться, позаяк, на це впливає низка факторів.

«Конкретно сказати скільки там буде 30 чи 40 квартир – я не можу, тому що потрібно бачити розрахунок балансу території, скільки буде коштувати підвести туди комунікації. Наприклад, по Шелушкова, 59, де ми зараз будуємо, у нас вийшло 30% від загальної кількості квартир. Там 54 квартири і 17 сімей учасників бойових дій вже купили квартири за ціною нижче собівартості. На сьогоднішній день є 117 сімей, які бажають і готові внести кошти, і ця цифра буде збільшуватись», - говорить Віктор Камлук.

Міський голова розповів про перспективи забезпечення квартирами та земельними ділянками сімей учасників АТО.

«Готуються документи про передачу земельних ділянок. Перша земельна ділянка – це 2 га землі на Корбутівці за учбовим батальйоном. Ці 2 га землі Міністерство оборони готує під забудову, в якій повинні отримати квартири і житомирські учасники АТО. Більше року тому ми підписали меморандум з головою адміністрації та з міністром оборони з приводу передачі земельної ділянки на вул. Покровській – це близько 15 га землі під забудову. Додатково розробляємо зараз проект для виділення земельних ділянок на вул. Радонова. І ще на минулій сесії ми затвердили документацію приблизно на 260 земельних ділянок в районі Глибочиці», - повідомив Сергій Сухомлин.

За його словами, зараз працюють над міською програмою щодо часткової компенсації вартості квартир для АТОвців.

«Щодо міської програми по частковій компенсації чи відсотків по кредитам для учасників АТО, чи компенсації за купівлю квартир, то ми зараз якраз обраховуємо це питання. Ми хочемо компенсувати за метр квадратний. По-друге, якщо людина одна – вона може претендувати на компенсацію однокімнатної квартири, якщо є сім’я, то там інші розрахунки. Для того, щоб була абсолютно прозора схема і щоб ніхто не маніпулював і не заробляв на цих схемах, я думаю, що за місяць-два ми вже вийдемо з цією схемою на сесію міської ради», - ділиться Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Також, на зборах ГО «Атошник» говорили про бізнес-проекти, 10% від яких надходять до благодійного фонду організації, та інвестиційний проект, який дозволить отримувати 30% річних або ж щоквартальних виплат в залежності від суми внесків.

Як повідомляв Житомир.info, зараз ЖБК «Атошник» будує багатоповерхівку на вул.Князів Острозьких, 59, в якій частину квартир викуплять учасники АТО: в серпні минулого року урочисто заклали капсулу з побажаннямі на місці майбутнього будинку. Один із засновників ЖБК та заступник голови однойменної ГО Сергій Артьомов є членом виконкому Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО житло Сухомлин будинок квартира земля ГО Камлук  
Матеріали по темі