Події

Працівника лісгоспу ​з Житомирської області притягнуть до відповідальності за 76 кубометрів сосни

28 March 2018, 10:00

У Коростені майстра лісу підозрюють у розтраті лісопродукції.

Про це 28 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Коростенською місцевою прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати лісопродукції майстром лісу одного із лісництв ДП «Коростенський лісгосп АПК» КП «Житомироблагроліс». За погодженням із місцевою прокуратурою майстру лісу повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна) КК України», - повідомила прес-служба.

За даними прокуратури, в грудні 2017 року майстер лісу, в порушення посадової інструкції та договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, вчинив розтрату лісопродукції, яка належить дочірньому підприємству, об’ємом 76 кубометрів на загальну суму майже 83 тисячі гривень.

«Зокрема, він протиправно, без належних документів дозволив місцевому підприємцю, який має приватну пилораму та займається розпилюванням деревини, вивезти із лісництва ДП «Коростенський лісгосп АПК» лісопродукціюпороди «сосна». Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно підозрюваного та відсторонення його від посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростенський відділ поліції», - інформує прокуратура.

За подібні злочини передбачений штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Житомир.info, днями СБУ з прокуратурою викрили механізм систематичного розкрадання лісоматеріалів у одному з держлісгоспів Житомирщини. Правоохоронці встановили, що посадовці державного лісового господарства під виглядом проведення санітарних чи планових порубок лісу створювали так званий «резерв» із необлікованої деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісгосп лісівник розтрата прокуратура  
Матеріали по темі