Суспільство

Жителі одного з сіл Житомирської області бідкаються через підтоплення будинків, місцева влада розводить руками

29 March 2018, 11:48

У с. Давидівка Хорошівскього району щорічно відбувається підтоплення будинків та прибудинкових територій. Це пов’язано із виходом річки із берегів у зв’язку з паводком.

Про це Житомир.info розповіла читачка, місцева жителька.

«Варто зазначити, що річка на території села розділена на дві частини дамбою, побудованою за часів Радянського Союзу, яка нині знаходиться у критичному стані. До 2018 року щороку навесні відбувалося відкачування води з однією частини водойми до іншою насосною станцією, яка знаходиться на території даного населеного пункту. У цьому році склалася катастрофічна ситуація, за якої процедура відкачування води не відбулася, а влада абсолютно не реагує на прохання, заяви та зауваження жителів, мотивуючи це тим, що дане питання не належить до їх компетенції», - запевняє жінка.

«У процесі подання заяв в. о. старости Давидівської сільської ради Галини Перчук ми отримали відповідь, що дане питання повинен вирішувати селищний голова. Селищний голова Столярчук В. В. відзначив, що це не його проблема, а дане питання (відкачування води) повинно вирішувати Коростенське міжрайонне управління водного господарства. В. о. головного інженера даного управління Михальчук В. А. зауважив, що частина водойми, розділена дамбою та власне сама дамба не є на балансі управління (за словами селищного голови, вона також не є на балансі селищної ради), після чого перенаправив нас з даною проблемою назад, до селищного голови, а пізніше на черговий телефонний дзвінок відповів, що ми не писали йому особисто жодної заяви. Варто відзначити, що до села 14 березня 2018 року прибула комісія з вище зазначеного управління у складі 3 осіб, які зазначили, що ситуація не є критичною та не загрожує життю. Проте письмового підтвердження (акту) ми не отримали. Також ми зверталися в усній формі до структурного підрозділу ДСНС за допомогою у вирішенні даної проблеми і отримали відповідь про необхідність оплати такої «послуги» у розмірі 12000 грн, попередньо звернувшись до селищного голови. За сприянням у вирішенні даної проблеми ми також зверталися за допомогою до депутата Хорошівської селищної ради Рип’янчин Н. С., проте відповіді не отримали. Наразі ми звернулися до голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича подавши відповідну заяву, проте теж відповіді не отримали», - розповіла жителька села Давидівка.

У коментарі Житомир.info в. о. старости Давидівської сільської ради Галина Перчук сказала, що про проблему знає.

«Дійсно, є у нас така проблема з підтопленням будинку. Проблема в тому, що там побудована дамба і водосховище, і знаходяться вони на відстані метрів 20-30. Минулими роками воду відкачували. Ця дамба і відкачувальна станція стоїть на балансі у Коростенському водному господарстві, і вони постійно цим займалися. Цього року сталося так, що їх філія …чи їх скоротили, чи їх реформували, зараз вони сказали, що їх організації як такої немає. І вийшло так, що ця підстанція, яка відкачувала воду, знеструмлена. А селищна рада ще не взяла його на баланс. Проте стан цієї дамби дуже плачевний, вона там і підмита, вже їй більше 30 років, і ніхто в її ремонт кошти не вкладав. Весь бюджет знаходиться в Хорошівській селищній раді, ми коштів не маємо. Проте хочу наголосити, що всі знають про цю проблему, навіть облдержадміністрація підключена до цього питання», - сказала Галина Перчук.

Як повідомляв Житомир.info, з 11 березня рятувальники почали отримувати інформацію про підтоплення подвір’їв у населених пунктах Житомирської області. 20 березня такий виклик надійшов і від спорткомплексу «Динамо» в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Давидівка дамба підтоплення будинки  
Матеріали по темі