Економіка

Аудитори не дали КП «Житомиртеплокомуненерго» закупити палива на 3,5 млн грн

29 March 2018, 17:35

Державні аудитори управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час аналізу інформації та документів, розміщених на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради, попередили порушень у сфері закупівель на суму 3,5 млн грн.

Про це інформує прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«За результатами аналізу встановлено, що тендерна документація КП «Житомиртеплокомуненерго» не відповідала вимогам законодавства. Попри це, за результатами торгів одного з учасників визнано переможцем та укладено з ним договір на поставку паливно-мастильних матеріалів. При цьому тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала вимогам тендерної документації замовника, а отже, підлягали відхиленню. Для вжиття заходів аудитори надіслали на адресу КП «Житомиртеплокомуненерго» рекомендації щодо усунення порушень та недопущення їх надалі. Замовник узяв до уваги подані рекомендації та розірвав договір», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суд зобов’язав відділ примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України повернути на рахунок КП «Житомиртеплокомуненерго» майже 300 тисяч євро, які стягнули за позовом НАК «Нафтогаз України».

Як повідомляв Житомир.info, КП «Житомиртеплокомуненерго» на початку 2015 року, порушуючи вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель», придбало у приватного підприємства паливо вартістю майже 5 млн грн. Зокрема, комунальне підприємство, провівши у жовтні 2014 року перші торги з придбання 277 літрів палива, не чекаючи їх результатів, наступного дня безпідставно провело чергові відкриті торги по закупівлі цього ж палива. Дмитро Рогожин сказав, що їхні дії були законними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго аудитори паливо  
Матеріали по темі