Події

У селі Житомирської області запровадили карантин через скаженого пса

30 March 2018, 17:12

Село Прибережне Ружинського району Житомирської області оголошене неблагополучним через собаку, в якого виявили сказ.

Про це 30 березня написав сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

За даними сайту, за результатами дослідження головного мозку собаки з села Прибережне 29 березня 2018 року отримано позитивний результат на сказ.

«Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ружинській районній державній адміністрації від 30.03.2018 с. Прибережне Ружинського району оголошене неблагополучним по захворюванню на сказ тварин, встановлені карантинні обмеження та затвердженні оздоровчі заходи по ліквідації наслідків захворювання на сказ тварин», - поінформував сайт.

Як розповів у коментарі Житомир.info заступник начальника управління Держпродспоживслужби в Ружинському районі Василь Тимчук, собака був хазяйський, бігав без прив’язі, щепленим від сказу не був. Після того, які він погризся з сусідськими собаками, господиня хотіла посадити його на ланцюг, але той вирвався і втік.

«Наступного дня тварина здохла, а зразки біоматеріалу були направлені у Бердичів на дослідження», - розповів Василь Тимчук.

Нагадаємо, минулого року в селі Білилівка Ружинського району Житомирської області чоловіки забили пса, який серед білого дня покусав жінку.

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня в місті Романів Житомирської області преміювали мисливців за впольованих лисиць, які можуть переносити сказ: по 50 грн за голову. З квітня 2018 року обіцяють платити 70 грн за голову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ лабораторний центр собака  
Матеріали по темі