Суспільство

У центрі зайнятості розповіли, яку зарплату пропонують роботодавці в Житомирській області

31 March 2018, 09:27

Останнього робочого дня березня в базі даних Житомирської обласної служби зайнятості було зареєстровано 2502 вакансії.

Про це інформує відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості.

«Лише у 180 з них пропонований рівень заробітної плати був вищим, ніж середній по країні (від 7000 тис. грн). Звертає увагу така особливість: 80% високооплачуваних пропозицій роботи – для фахівців робітничих професій, зокрема тих, хто вміло вправляється з інструментом. По 15000 грн роботодавці Житомирщини готові платити столяру, трактористам-машиністам сільськогосподарського виробництва та водіям міжнародних перевезень. Достойну оплату праці пропонує землякам Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», який потребує наразі понад 50 працівників. Від 10 до 14 тис. грн. на заводі заплатять свердлувальнику, термісту, шліфувальнику, заточувальнику, слюсарям-інструментальникам та формувальнику ручного формування. Житомирське трамвайно-тролейбусне управління запрошує на роботу водіїв тролейбуса, декларуючи зарплату 12 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

За інформацією центра зайнятості, близько 10 тис. грн заробітку у місяць матимуть електрогазозварники, механіки з ремонту транспорту, верстатники деревообробних верстатів, оператори устаткування з перероблення деревини, слюсарі з ремонту транспортних засобів.

«7-9 тис. грн можуть заробляти набивальники виробів на швейній фабриці, машиністи екскаватора, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, шеф-кухарі, електромонтери, машиністи холодильних установок, продавці непродовольчих товарів. Володарки традиційних серед представників слабкої статі робітничих професій кухара, пекаря, швачки, перукаря, продавців чи офіціантів можуть розраховувати найбільше на 5-7 тис. грн. щомісячної винагороди за працю. Приблизно такого рівня зарплати пропонуються також кондукторам громадського транспорту, оформлювачам готової продукції, укладальникам-пакувальникам, готувачам сумішей на кондитерській фабриці, касирам, складальникам верху взуття, підсобним робітникам на деяких виробництвах», - зазначили в обласному центрі зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж січня-лютого 2018 року послугами центрів зайнятості в області користувались 1469 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: працевлаштування центр зайнятості робота  
Матеріали по темі