Влада

​У Держпраці опублікували висновки щодо нещасного випадку з працівником підприємства в Бердичеві, на якого впала кабіна вантажівки​

3 April 2018, 17:08

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався у м. Бердичеві у товаристві з обмеженою відповідальністю «Бердичівська солодова компанія».

Про це 3 квітня повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«За результатами проведення спеціального розслідування комісія встановила, що 26 лютого 2018 року, під час обслуговування автомобіля-самоскида МАЗ, водій ТОВ «Бердичівська солодова компанія» порушив вимоги інструкцій з охорони праці, запустив двигун самоскида при перекинутій кабіні без попередньої перевірки знаходження коробки передач у нейтральному положенні. Внаслідок запуску двигуна і раптового несанкціонованого руху автомобіля з ввімкненою коробкою перемикання швидкостей, кабіна самоскида впала на працівника, притиснувши його до силового агрегату та деталей підкабінного простору. Потерпілий отримав травми, від яких помер на місці події», - йдеться у повідомленні.

За інформацією управління Держпраці, згідно висновку комісії, даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом і береться на облік ТОВ «Бердичівська солодова компанія». Відповідальною особою за настання даного нещасного випадку комісія вбачає потерпілого.

Для попередження подібних нещасних випадків у майбутньому комісією розроблені відповідні заходи щодо усунення причин настання нещасного випадку.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого 2018 на підприємстві в Бердичеві 48-річного працівника смертельно травмувала кабіна вантажівки, яку він ремонтував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: травма нещасний випадок Держпраці  
Матеріали по темі