Події

До відділку в Житомирській області забрали групу старателів, які їхали «на бурштин»

4 April 2018, 09:42

В Олевському районі Житомирської області поліцейські затримали 6 нелегальних бурштиношукачів.

Про це 3 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«3 квітня в урочищі Корабель Олевського району рейдова група спецпідрозділу поліції області помітила невідомих осіб. Під час перевірки з’ясувалось, що чоловіки збиралися видобувати бурштин, розмиваючи ґрунт за допомогою мотопомп. На місці події, окрім спецпризначенців, працювала слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції. Поліцейські вилучили автомобіль з причепом, 2 мотопомпи, пожежні рукави, водозабірники, металеві штирі та інші знаряддя для незаконного промислу», - інформує поліція з посиланням на начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслава Печененка, який зараз перебуває з робочим візитом на Олевщині.

Чоловіків було доставлено до відділення поліції для з’ясування всіх обставин. Попередня правова кваліфікація - ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2018 року в селі Горщик Коростенського району Житомирської області поліцейські виявили нелегальний цех з обробки бурштину, а 26 січня у місті Олевськ правоохоронці викрили нелегальний цех з обробки бурштину та вилучили 44 кг коштовного каменю.

Житомир.info

Фото ГУНП в Житомирській області:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин старатель копач  
Матеріали по темі