Події

​Ворогів у мене нема, - депутат Новоград-Волинської міськради Олег Ващенко не знає, за що в нього стріляли

5 April 2018, 16:51

З трьома вогнепальними пораненнями до реанімації депутат Олег Ващенко потрапив 5 квітня після нападу, що стався напередодні. Вночі чоловіка прооперували. Хто у нього стріляв, і за що він не знає.

«Я йшов з тренування, двері зачинив у приміщенні, а він сховався в туалеті. Я виходив - він відчини двері і почав стріляти. Ворогів у мене нема. Я не розумію, що відбулося», - розповідає депутат.


Намагаючись захиститися, Олег кинув спортивну сумку на нападника. Той почав утікати. Поранений депутат зміг вибігти на вулицю, потім упав. До нього кинулися перехожі і викликали медиків.

«Отвір праворуч у грудній клітині, вийшла, не заділа грудну клітину, друга куля була в область плеча, вийшла і засіла у хребті, і одна куля в грудну клітину пройшла органи середостіння», - говорить заступник головного лікаря Новоград-Волинської міської лікарні Микола Руденко.

Місце, де стався замах на депутата, знаходиться у самісінькому центрі міста, нині тут працюють слідчі й вибухотехніки. Нападника шукають. З місця злочину він втік на автомобілі.

«Кримінальне провадження розпочато за фактом замаху на вбивство, перевіряється кілька версій, але їх розголошення недоцільне в інтересах слідства. Є сліди від гільз, вилучені на місці події також гільзи. Зараз призначена балістична експертиза для точного встановлення зброї, з якої було здійснено постріли», - розповіла начальник відділу комунікації ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Олегу Ващенку 45 років. Він депутат фракції БПП у Новоград-Волинській міськраді і очолює міську організацію партії «Солідарність». З чим був пов’язаний замах: з політичною діяльністю, бізнесом чи особистим життям – нині з’ясовують.

«Судячи з одягу, крові було багато втрачено, він був у свідомості. Ворогів у нього не було. Наскільки я володію інформацією, точно знаю, що ніхто не погрожував. Бізнес у нього - сфера продовольчих магазинів, кафе, нерухомість. З того боку, де була стрілянина, якби він впав, то міг би просто стекти кров’ю. Слава Богу, що він міг пробігти і його помітили люди», - розповідає товариш потерпілого Роман Седлецький.

Справу розслідують слідчі головного управління. За допомогою відео з камер спостереження сподіваються по гарячих слідах вийти на нападника.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня у Новограді Волинському невідомий випустив кілька куль у депутата міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олега Ващенка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стрілянина зброя депутат Новоград-Волинський 
Матеріали по темі