Політика

Голова фракції ВО «Свобода» в облраді організував писанкарський майстер-клас у Старому Солотвині та зустрівся з громадою села

6 April 2018, 09:38

У селі Старий Солотвин у будиночку рибалки, який наче магнітом вабить туристів, місцеві дітлахи, озброївшись писачками, старанно розмальовують великодні яйця. Напередодні Великодні свят майстер-клас з писанкарства для них влаштували свободівці.

«Наша українська писанка має дуже давні символи. Це і є наша культура, якою не може похвалитися багато наших сусідів і взагалі, інших країн світу. Ми маємо дуже бережно зберігати наші традиції і передавати. Я радий, що ви навчилися цій техніці і зможете навчити навіть своїх мам», - розповів Сидір Кізін учасникам майстер-класу.


«Прийшли дітки, вони з радістю пишуть традиційну писанку. Ми намагаємося щороку відроджувати українські традиції. Сьогодні ми тут, дітки задоволені і кажуть, що хотіли б, щоб був навіть гурток у них в школі і вони б займалися писанкарством», - зазначила художниця Дарина Габрук.

І доки дітвора розмальовує писанки, дорослі обговорюють з Сидором Кізіним серйозні питання: як розвивати село і у якому напрямку рухатися громаді

«Сьогодні ми були на зібранні громади у Старому Солотвині. Усіх турбує подальша доля, йдуть процеси децентралізації, які мають йти від громади. Бачимо, що прокидається той дух в українців, що українці є господарями на своїй землі і як ніхто знають, як краще порядкувати у своєму домі. Обговорювали ці питання надзвичайно важливі, бачимо, що є лідери у наших новоутворених громадах, які можуть за собою повести і зробити так, щоб люди не виїжджали кудись на заробітки, а щоб працювали у себе на своїй Богом даній землі», - сказав Сидір Кізін.

«Зараз вся наша робота зосереджена на процесах децентралізації, які відбуваються в нашій країні. Сьогодні потрібно брати ініціативу у свої руки, об’єднувати навколо людей, адже за часи радянщини, яка у нас була, вони почали втрачати почуття власності своєї долі, свого життя, не звикли приймати такі важливі рішення і брати участь у державотворенні», - зазначив сільський голова села Старий Солотвин Віктор Овчаренко.

Щовесни громада села об’єднується і виходить на толоку, заручившись підтримкою, відремонтували рибальський будиночок та міст, чим привабили туристів.

«Туристи до нас їдуть, відомі зірки знімають кліпи, мені це дуже приємно. Це моя така мрія була, коли житель нашого села буде йти в центрі Києва, у нього запитають: звідки ти, він відповість «Я з Солотвина», і буде зрозуміло, звідки він», - розповів Віктор Овчаренко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кізін писанкарство  
Матеріали по темі