Суспільство

124 призовники із Житомирської області відправились на строкову службу до Збройних сил України

10 April 2018, 17:30

У Житомирі 10 квітня відправили першу групу призовників на службу до лав Збройних сил України. Майбутніх військовослужбовців урочисто проводжали у військо батьки та керівництво Житомирського обласного військового комісаріату. Тут кажуть, жоден строковик не бере участь у бойових операціях на сході України. В першу чергу кожен військовий повинен пройти служу в навчальних центрах, згодом, якщо він виявить таке бажання, може підписати контракт зі Збройними силами.

«Відповідно до плану, який встановлено по Житомирській області, на службу призивають 582 чоловік до лав Збройних сил та інших військових формувань. Ми призиваємо 140 чоловік до Національної гвардії України, 30 чоловік до Державної спеціальної служби транспорту. 40 чоловік для Державної прикордонної служби. Загалом же 582 призовника протягом квітня та травня підуть служити на строкову військову службу. Цього тижня ми відправляємо 124 юнака безпосередньо до Збройних сил. Сьогодні, завтра та післязавтра вони будуть відправлені до військових частин. Службу будуть проходити в навчальних підрозділах - а саме Десна в Чернігівській області та в Старичах в Львівській області. Більшість призовників з сільської місцевості, але на сьогодні також багато юнаків із міста йдуть на строкову військову службу», - розповідає т.в.о. житомирського обласного військового комісара Дмитро Гедз.

За словами виконуючого обов’язки військового комісара, багато юнаків без зайвих нагадувань добровільно приходить до військкоматів та виявляють бажання служити у лавах Збройних сил України. В той самий час є молоді люди, яких військовим комісарам доводиться шукати разом із Національною поліцією.

«На сьогодні великий відсоток юнаків не з’являються за певними причинами на засідання районних чи міських призовних комісій. Ми в цьому напрямку працюємо. Районні призовні комісії разом із Національною поліцією здійснюють розшук даних призовників, але багато є таких, які знаходяться на заробітках за межами району, є і така частина, яка за межами держави», - каже виконуючий обов’язки комісара.

Впродовж наступних кількох днів юнаки відбудуть в навчальні центр для подальшої військової підготовки.

Нагадаємо, в березні уряд визначив чисельність громадян, які весною підлягають призову на строкову військову службу.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гедз комісар ЗСУ служба  
Матеріали по темі