Влада

Як депутати Житомирської міськради затверджували договір фінансового лізингу для закупівлі комунальних автобусів

12 April 2018, 18:51

Наприкінці чергової сесії Житомирської міської ради 12 квітня депутати взялися розглядати проект рішення про затвердження договору фінансового лізингу, який дозволить купити автобуси для ТТУ. Про умови договору доповідав заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Термін дії договору – 13 місяців, це мінімальний термін дії лізингу. Відсоткова ставка, яку запропоновано і погоджено сьогодні буквально зранку кредитним комітетом банку, - 17,9% річних. Графік складено, відповідно, на 13 місяців з правом у разі можливості швидше погасити та з можливістю перегляду графіку платежів. В цілому сума по договору, де перша партія автобусів – 17 одиниць, складає 53,5 млн грн. Перший платіж на рівні 40% - 21 млн. грн», - поінформував Дмитро Ткачук.


Вислухавши заступника мера, голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк поцікавилась у своїх колег, чи мали вони можливість детально вивчити умови кредитного договору за які, власне, й пропонується голосувати. Бо за словами її словами, сама депутат такої можливості не мала. Чому склалась така ситуація намагається пояснити директор обласної дирекції державного «Укргазбанку».

«Сьогодні тільки об 11 годині кредитна рада нашого банку прийняла це рішення, тому що було багато питань поставлено по відсотковій ставці, по платежам. Усі питання, які були поставлені по тому договору, який ви бачили – вони всі прийняті. Я вам гарантую», - наголосив директор Житомирської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Юрій Давидюк.

Втім, Любов Цимбалюк пропонує спершу ознайомитись з рішенням на комісіях, а вже потім голосувати.

«Я пропоную зібрати завтра комісії, довести на комісіях всім усю інформацію від початку до кінця, а після обіду зібрати сесію», - запронувала Любов Цимбалюк.

Депутат від Опозиційного блоку Володимир Шуст навпаки закликає колег саме сьогодні проголосувати за дане рішення, адже воно надважливе для міста.

«Дивно сьогодні чути це, коли для міста одне із надважливих рішень сьогодні має прийнятись про те аби замінити рухомий склад і замінити цей жах, який їздить по нашим дорогам, і сьогодні виникають якісь додаткові запитання. Тому я прошу дійсно поставити це питання на голосування і прошу колег-депутатів підтримати його», - закликав Володимир Шуст.

«Але потрібно надважливе питання надважливо приймати. Сьогодні вся держава завела кожного українця в кредити, і ми у місті теж беремо кредити, але потрібно було б хоча б нам розуміти всім, що ми робимо. Житомиряни будуть дякувати за нові автобуси, але якщо це не буде кабалою на невідомо скільки років», - відповіла колезі-депутату Любов Цимбалюк.

«Не буде фінансової кабали, тому що у нас є можливість дострокового погашення цього кредиту. На цей рік у нас передбачено в бюджеті і в програмі 64 млн грн (на закупівлю автобусів). Тому у нас є можливість хоч наступного місяця погасити кредит», - запевняє Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Врешті міський голова ставить проект рішення на голосування «за основу», але голосів не вистачає: з 28 присутніх у сесійній залі депутатів голосує лише 20 при необхідному мінімумі у 22 голоси. Після цього мер оголошує перерву, після якої депутати знову повертаються до питання лізингу і тепер уже є 23 голоси «за»: договір фінансового лізингу таки затверджений.

Наостанок Сергій Сухомлин повідомив, що впродовж 10 днів автобуси вже приїдуть до Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 64 мільйони гривень на придбання автобусів для Житомирського ТТУ виділили депутати міської ради під час позачергової сесії 25 січня 2018 року. Також депутати дали дозвіл на закупівлю рухомого складу в лізинг. Передбачалося, що нові автобуси для Житомирського ТТУ можуть з’явитися вже навесні 2018 року. В лютому мер їздив на Мінський автомобільний завод, у якого Житомир планує закупити у лізинг 40 автобусів «МАЗ-206» для ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада сесія автобус транспорт лізинг Ткачук Сухомлин Цимбалюк  
Матеріали по темі