Економіка

​Литовська компанія збирається побудувати найбільшу в Житомирській області сонячну електростанцію

13 April 2018, 09:55

12 квітня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав меморандум про співпрацю з литовською компанією ТОВ «Модус Енерджі Інтернешнл Б.В.» та норвезько-українською компанією «Aice Hydro AS», які планують побудувати в Житомирській області сонячну та гідроелектростанцію.

Про це того ж дня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Литовська компанія планує побудувати на Житомирщині найбільшу із запланованих на сьогодні сонячну електростанцію. Проект буде реалізовуватися на території Любарської селищної об’єднаної територіальної громади. Інвестор планує побудувати сонячну електростанцію загальною потужністю близько 37 МВт, що стане поки що найбільшим проектом із сонячної енергетики в області. На проект планують витратити 31 млн євро», - інформує ОДА.

Надавати технічну підтримку та проводити нагляд за виконанням робіт підрядником буде німецька компанія.

За даними ОДА, у Новоград-Волинському районі норвезькі інвестори планують побудувати гідроелектростанцію.

«Для мене не важливо, звідки приходить інвестор – з України чи з-за кордону. Головне, щоб він створював високооплачувані робочі місця, сплачував податки до місцевого бюджету та вів соціально відповідальний бізнес. Для тих, хто хоче інвестувати, ми робимо усе можливе, щоб бізнесу було комфортно. Для цього працює Агенція регіонального розвитку, діє Рада інвесторів, бо іноземцям часто приходиться вирішувати ті питання, з якими за кордоном вони не стикаються. В усіх питання, які у вас виникають і ви не можете вирішити, я готовий вам допомогти», – цитує Ігоря Гундича прес-служба.

Засновник компанії Арне Якобсон також зазначив, що Житомирщину вибрали не випадково, бо тут є підтримка.

«Житомирщина нас зацікавила і інвестиційними можливостями, і наявністю підтримки з боку влади і Агенції. Поки що ми працюємо над проектом у селі Гульськ, але розглядаємо ще кілька можливих проектів у інших районах області», – сказав він.

Також представники «Aice Hydro AS» обговорили з головою ОДА і можливість будівництва сонячних електростанцій, оскільки мають знайомих інвесторів, у яких амбітні плани по створенню СЕС.

Нагадаємо, за два місяці нового року в Житомирській області дали старт 3 проектам із будівництва потужних сонячних електростанцій.

Як повідомляв Житомир.info, на східній околиці Житомира міська влада збирається побудувати сонячну електростанцію за кошти словенського інвестора, а 6 лютого 2018 голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав меморандум з бельгійською компанією Upgrade Energy, яка має намір побудувати потужну сонячну ЕС на території Меленівської сільської ради Коростенського району.

Житомир.info

Фото ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА меморандум ГЕС сонячна електростанція  
Матеріали по темі