Економіка

За три місяці громади Житомирської області отримали майже 80 тис. грн за землю, яка не обробляється

16 April 2018, 10:28

У першому кварталі 2018 року в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів Житомирської області надійшло 105 тис. гривень, з них місцеві ради отримали 78,75 тис. грн.

Про це 12 квітня повідомила прес-служба Держгеокадастру в Житомирській області.

«З цієї суми до обласного бюджету надійшло 26,25 тис. грн, на рахунки місцевих рад – 78,75 тис. грн. Нині на спеціальних рахунках місцевих рад накопичені надходження від відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв становлять 22,688 млн грн (з урахуванням минулих періодів)», - інформує прес-служба.

Найбільші суми акумульовані на рахунках місцевих рад Житомирського (7,758 млн грн), Брусилівського (3,956 млн грн) та Коростенського (2,041 млн грн) районів області.

У Держгеокадастрі пояснюють: відшкодуванню підлягають втрати сільськогосподарських угідь, лісових земель та чагарників як основного засобу виробництва в сільському і лісовому господарстві внаслідок вилучення (викупу) їх для потреб, не пов’язаних із сільсько- та лісогосподарським виробництвом.

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року власника 46 га землі в передмісті Житомира через суд змусили відшкодувати 2,5 млн грн через зміну цільового призначення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля Держгеокадастр відшкодування  
Матеріали по темі