Влада

Розслідування не заважає фірмі доньки заступника начальника управління освіти Житомира отримувати гроші від шкіл та дитсадків

17 April 2018, 14:58

23 лютого 2017 року слідче управління ГУ Нацполіції в Житомирськії області розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем).

Навчальні заклади Житомира перераховували кошти компанії «Тендер-Гра», яка мала здійснювати юридичний супровід та надавати консультації школами та дитсадкам при проведенні публічних закупівель. Втім, за даними слідства, таких дій компанія не проводила.

«Разом з тим, оперативним шляхом встановлено, що фактичним власником підприємства «Тендер-Гра» є особа, яка являється донькою заступника начальника управління освіти Житомирської міської ради», - йдеться в ухвалі Корольовського районного суду міста Житомира від 19 квітня 2017.



Скріншот ухвали Корольовського райсуду м. Житомира від 19 квітня 2017 року про надання слідчім доступу до документів.

Приватне підприємство «Тендер-Гра» було створене в листопаді 2016 року. Його директорка та засновниця – Оксана Іванівна Романенко, донька Світлани Анатоліївни Ковтуненко, яка працює заступником начальника управління освіти Житомирської міської ради. На низці закупівель навчальних закладів Житомира в якості контактного номеру телефону замовника був вказаний телефон ПП «Тендер-Гра».

Поки триває кримінальне провадження, компанія продовжує отримувати сотні тисяч гривень за «юридичні консультації». Житомир.info зібрав інформацію з веб-порталу використання публічних коштів: після початку досудового розслідування фірма заробила ще понад 800 тисяч гривень. Ці гроші навчальні заклади заплатили за юридичні консультації та послуги під час проведення закупок у системі ProZorro.



Дані з порталу Spending.gov.ua з 24 лютого 2017 року по 17 квітня 2018 року

«Дошкільні навчальні заклади перераховували кошти за надання юридичних послуг. Насправді такі юридичні послуги надавалися або працівниками управління освіти, або бухгалтерами дошкільних навчальних закладів. На даний час кримінальне провадження триває і призначена ревізія, яку проводить Державна аудиторська служба в Житомирській області», - повідомила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко програмі «Гроші», випуск якої вийшов в ефір 16 квітня 2018 року на каналі «1+1».


Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» діяльності закладів освіти Житомира, зокрема, щодо обставин, доцільності та ефективності використання бюджетних коштів під час співпраці управління освіти Житомирської міської ради та підпорядкованих установ з ПП «Тендер-Гра». На брифінгу 7 березня Сухомлин повідомив, що за результатами роботи комісії вже підготовлений проект рішення про реорганізацію управління освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Ковтуненко тендер  
Матеріали по темі