Події

Судимого за видобуток бурштину жителя Житомирської області з товаришами знову затримали на копальнях

19 April 2018, 13:04

У Коростенському районі Житомирської області поліція затримала трьох старателів-нелегалів, один з яких вже притягувався до відповідальності за незаконний видобуток бурштину.

Про це 19 квітня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирській області.

«18 квітня трьох підпільних копачів бурштину правоохоронці затримали у Коростенському районі. Усі вони місцеві жителі, а один з них раніше судимий за аналогічне правопорушення. Знаряддя незаконної діяльності вилучено», - поінформувала поліція.

За даними правоохоронців, опівдні в полі між селами Гулянкою та Новою Ушицею Коростенського району поліцейські помітили групу чоловіків, які організували нелегальну копальню. На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що викритими старателями є жителі Коростенщини віком від 38 до 28 років.

«З місця події правоохоронці вилучили мотопомпу кустарного виробництва, два пожежних рукави, водозабірний шланг, лопати, сачки та інше старательське приладдя. Затримані та усе обладнання були доставлені до Коростенського відділу поліції для подальшого з’ясування усіх обставин», - інформує відділ комунікації.

Поліція встановила, що один із доставлених, 32-річний чоловік, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічне правопорушення, і суд покарав його штрафом.

Нині за фактом порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 ККУ) розпочато кримінальні провадження ККУ. У відповідності до санкції зазначеної статті, порушникам загрожує штраф, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2018 року Олевському районі Житомирської області поліцейські затримали 6 нелегальних бурштиношукачів.

Житомир.info

Фото ГУНП

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: копальня старатель бурштин  
Матеріали по темі