Політика

​Крадіям лісу в Радомишлі дали чергового «ляпаса»

21 April 2018, 15:54

У місті Радомишль Житомирської області активісти ГО «Дістало!» вдруге за тиждень зупинили лісовоз, водій якого перевозив деревину без документів.

Про це 19 квітня написав у своєму фейсбук екс-нардеп від Житомирщини, лідер Всеукраїнської громадської організації «Дістало!» Віталій Журавський.

«Вдруге упродовж тижня прямо посеред Радомишля зупинили лісовоз. Вдруге водій не надав жодних дозволів і документів! Вдруге поліція нам нічим не допомогла. Вдруге керівництво місцевого лісгоспу «розчинилося в повітрі», щойно активісти ГО «Дістало!» разом із радомишлянами ступили на поріг лісового господарства», - написав Віталій Журавський.

Ситуацію, яка склалася з вивозом деревини, екс-нардеп називає «цілковитим ідіотизмом», «тотальним безладом» і «суцільним цирком».

«Якщо перший лісовоз сьогодні заблокували радомишляни, то другий зупинився з ініціативи водія, який, углядівши наших активістів, лишив автівку прямо посеред вулиці й утік. Абсурд продовжився, коли, проїжджаючи повз обурених людей, людиноподібна істота з місцевого лісгоспу з вікна власної автівки «віддячила» нашим прихильникам серією непристойних жестів. Інша істота з тієї ж «контори» на очах у поліції погрожувала нашим активістам фізичною розправою. Висновок, який ми зробили за підсумками сьогоднішнього рейду один - сволота знахабніла до нечуваної межі. Це незважаючи на те, що СБУ і прокуратура зареєстрували кримінальне провадження щодо незаконної вирубки лісу на Житомирщині», - пише Віталій Журавський.

За даними лідера ВГО, підозрюються нечесні представники місцевої влади і лісники.

«Але ниточка ведеться до Києва, зокрема до Верховної Ради. Кримінальне провадження відкрито за статтею 191 Кримінального кодексу України: «Привласнення майна, шляхом зловживання службовим становищем». Фігуранти цієї справи можуть загриміти в тюрму на 12 років. Тому наша вимога незмінна – доки ведеться досудове розслідування, вирубку лісу необхідно зупинити. А про те, що наші рейди завершаться – крадії лісу можуть і не мріяти», - запевнив Журавський.

Прес-служба ВГО «Дістало!»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама "Дістало!" Журавський  
Матеріали по темі