Місто

Ошуканим вкладникам ТОВ «Олвіта-Буд» ​у Житомирі обіцяють квартири до кінця 2018 року

24 April 2018, 15:51

Більше 10 років тому 87 сімей вклали свої кревні у будівництво житла на проспекті Незалежності у Житомирі. Тоді люди й не підозрювали, що замість омріяних квартир отримають роки поневірянь по судам та владним кабінетам.

«Нам обіцяли, що повністю будуть і батареї, і штукатурка, стяжка, золоті гори, супер комплекс в Житомирі. А я тоді приїхала з-за кордону, надивилась там за десять років і хотіла тут так жити. 69 тисяч доларів я вношу, і буквально через рік будівництво зупиняється. П’ять директорів, які мали свої корпоративні права на будівництво, розсварилися, будівництво зупинилось, а ми не винні. Куди ми тільки не звертались, оббивали пороги», - розповіла 24 квітня Ольга Кушнірук.


Відтоді Ольга разом із чоловіком та двома дітьми поневіряється по орендованим квартирам. Однак два роки тому в жінки та її колег по нещастю з’явилась надія. Сотні переговорів, технічні експертизи, компромісні рішення з попередніми інвесторами та власниками дали результати. За недобудову взялися інші інвестори, яких знайшли за допомогою міської влади та вправного юриста.

«Труднощі, які були з цим проектом, вирішені. Є інвестор, проект ожив, продовжується будівництво, і є надія, що впродовж короткого часу об’єкт буде добудований, з’являться нові будинки. А найголовніше, що ті люди, а це більше 80 сімей, отримають квартири, які їм обіцяли багато років тому», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Ми направляємо усі сили, щоб люди з розбитими долями, можна так сказати, отримали своє житло, і ми прикладемо максимум зусиль, щоб це житло було якісним та ексклюзивним у Житомирі», - додає інвестор Віталій Кучинський.

Разом із тим інвестор запевняє: жодних додаткових доплат від вкладників не вимагають. Хіба що за ті квадратні метри, за які не було оплачено, або ж у тому разі, якщо люди вирішили збільшити житлову площу.

«На сьогоднішній день ми говоримо про доплати у тому випадку, якщо люди беруть додаткові квадратні метри, і вони відповідно за них доплачують. Що стосується бюджету будівництва, який ми прорахували, і те, щоб люди інвестували гроші, аби добудувати, то про це мова не йде», - запевняє інвестор.

«Якщо люди свого часу оплатили на 100 % площу по договору, вона їм передається, виходячи з тої проплати. Хоча інвестор тих грошей, звісно, що вже не побачить», - пояснює Житомирський міський голова.

У перспективі будівництва 10 житлових секцій, у перші з яких вже до кінця 2018-го й планують в’їхати колись ошукані мешканці. Принаймні, так обіцяють забудовники.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2012 року вкладники «Олвіта-Буд» пікетували обласну державну адміністрацію: вони вимагали, щоб «Західінкомбанк» замінив забудовника і виконував зобов'язання перед інвесторами, а губернатора Рижука та голову обласної ради Запаловського просили допомогти закінчити будинок. У 2013 році колишній директор ТОВ «Олвіта-Буд» Дмитро Рогожин пояснював, що інвестори будинку стали заручниками фонду фінансування, тому що будували його одні, а гроші збирали інші. Добудовувати багатоповерхівку ТОВ «Олвіта-Буд» збиралися у квітні 2016 року, а в серпні 2017 року знайшлася будівельна компанія, яка взялася добудувати об'єкт і обіцяла відновити роботи вже найближчим часом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олвіта-Буд довгобуд будинок інвестор  
Матеріали по темі